Piatok, 13. december, 2019 | Meniny má Lucia

GlobalLogic oslavuje piate narodeniny a rozširuje pôsobenie

Spoločnosť GlobalLogic rozširuje svoje pôsobenie v regióne strednej a východnej Európy. V roku 2018 investovala do IT vzdelávania.

zdroj: GlobalLogiczdroj: GlobalLogic

Spoločnosť GlobalLogic, ktorá spolupracuje s viac než 20 univerzitami na Slovensku, v Chorvátsku, Poľsku a na Ukrajine, v roku 2018 investovala do IT vzdelávania a budovania inovačného potenciálu regiónu viac než 1,5 mil USD.
Strategickým cieľom spoločnosti je posilniť svoju prítomnosť na európskom trhu a rozšíriť svoje pôsobenie v oblasti vývoja produktov v priestore strednej a východnej Európy a najmä na Slovensku. Spoločnosť, ktorá v súčasnosti na Slovensku zamestnáva viac ako 400 odborníkov, zaznamenala za 5 rokov svojho pôsobenia v SR úspešný rast. V tomto trende plánuje firma pokračovať aj naďalej, keďže v horizonte nasledujúcich troch rokov plánuje zdvojnásobiť počet svojich zamestnancov.

Spoločnosť GlobalLogic tento týždeň oznámila ďalší krok na ceste k regionálnej konsolidácii v regióne, cieľom ktorej je postupne zvyšovať efektívnosť a úroveň spolupráce medzi vývojovými centrami a zároveň posilňovať rast firmy.

Slovenskí IT odborníci menia k lepšiemu životy ľudí na celom svete: pomocou včasnej diagnostiky pomáhajú zachraňovať životy ľudí s kardiovaskulárnymi ochoreniami, či definujú trendy v oblasti mediálnej komunikácie, ktorá sa priamo týka viac než milióna spotrebiteľov denne. To všetko umožňujú špičkové softvérové produkty vyvíjané inžiniermi spoločnosti GlobalLogic na Slovensku.

Inovácie z dielne GlobalLogic nie sú len výsledkom snahy firmy o dobré obchodné výsledky, ale často prinášajú aj riešenia závažných spoločenských výziev.
Jedným z takýchto príkladov je systém, ktorý spoločnosť GlobalLogic navrhla a vyvinula v snahe zabrániť nehodám, zbytočným úmrtiam a tragédiám spojeným s automobilmi. Ide o prototyp samostatného systému založeného na mikrovlnných snímačoch pohybu a snímačoch prostredia, ktorý dokáže odhaliť prítomnosť živých organizmov vo vozidle, monitorovať život ohrozujúce situácie, a ktorý dokáže spúšťať automatické upozornenia vo forme textových správ zasielaných určeným osobám. Zariadenie je dokonca schopné detekovať tlkot srdca a dýchanie ako indikátory prítomnosti živého organizmu v automobile. Prototyp prístroja tiež monitoruje podmienky v interiéri vozidla pomocou senzorov pre relatívnu vlhkosť, teplotu a hladinu CO2.

„Mnohí z nás sú rodičia – ľudskí a náchylní robiť chyby. Uvedomujeme si, že nikto z nás nie je absolútne chránený voči podobným tragédiám, či už ide o dieťa alebo zviera. Preto naša spoločnosť GlobalLogic prispela svojim interným projektom k hľadaniu technologického riešenia pre dnešné moderné autá,” hovorí Marek Antal, Managing Director spoločnosti GlobalLogic Slovakia.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,5 miliónov čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Kam na výlet so svojimi známymi

Darovať možete aj kúsok Slovenska.

First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely

First moment zľavy do Turecka očakáva veľa dovolenkárov. Ušetrite za top hotely.

Slovenské Vianoce kedysi a dnes

Aké boli a aké sú Vianoce dnes.