GlobalLogic oslavuje piate narodeniny a rozširuje pôsobenie

Spoločnosť GlobalLogic rozširuje svoje pôsobenie v regióne strednej a východnej Európy. V roku 2018 investovala do IT vzdelávania.

zdroj: GlobalLogiczdroj: GlobalLogic

Spoločnosť GlobalLogic, ktorá spolupracuje s viac než 20 univerzitami na Slovensku, v Chorvátsku, Poľsku a na Ukrajine, v roku 2018 investovala do IT vzdelávania a budovania inovačného potenciálu regiónu viac než 1,5 mil USD.
Strategickým cieľom spoločnosti je posilniť svoju prítomnosť na európskom trhu a rozšíriť svoje pôsobenie v oblasti vývoja produktov v priestore strednej a východnej Európy a najmä na Slovensku. Spoločnosť, ktorá v súčasnosti na Slovensku zamestnáva viac ako 400 odborníkov, zaznamenala za 5 rokov svojho pôsobenia v SR úspešný rast. V tomto trende plánuje firma pokračovať aj naďalej, keďže v horizonte nasledujúcich troch rokov plánuje zdvojnásobiť počet svojich zamestnancov.

Spoločnosť GlobalLogic tento týždeň oznámila ďalší krok na ceste k regionálnej konsolidácii v regióne, cieľom ktorej je postupne zvyšovať efektívnosť a úroveň spolupráce medzi vývojovými centrami a zároveň posilňovať rast firmy.

Slovenskí IT odborníci menia k lepšiemu životy ľudí na celom svete: pomocou včasnej diagnostiky pomáhajú zachraňovať životy ľudí s kardiovaskulárnymi ochoreniami, či definujú trendy v oblasti mediálnej komunikácie, ktorá sa priamo týka viac než milióna spotrebiteľov denne. To všetko umožňujú špičkové softvérové produkty vyvíjané inžiniermi spoločnosti GlobalLogic na Slovensku.

Inovácie z dielne GlobalLogic nie sú len výsledkom snahy firmy o dobré obchodné výsledky, ale často prinášajú aj riešenia závažných spoločenských výziev.
Jedným z takýchto príkladov je systém, ktorý spoločnosť GlobalLogic navrhla a vyvinula v snahe zabrániť nehodám, zbytočným úmrtiam a tragédiám spojeným s automobilmi. Ide o prototyp samostatného systému založeného na mikrovlnných snímačoch pohybu a snímačoch prostredia, ktorý dokáže odhaliť prítomnosť živých organizmov vo vozidle, monitorovať život ohrozujúce situácie, a ktorý dokáže spúšťať automatické upozornenia vo forme textových správ zasielaných určeným osobám. Zariadenie je dokonca schopné detekovať tlkot srdca a dýchanie ako indikátory prítomnosti živého organizmu v automobile. Prototyp prístroja tiež monitoruje podmienky v interiéri vozidla pomocou senzorov pre relatívnu vlhkosť, teplotu a hladinu CO2.

„Mnohí z nás sú rodičia – ľudskí a náchylní robiť chyby. Uvedomujeme si, že nikto z nás nie je absolútne chránený voči podobným tragédiám, či už ide o dieťa alebo zviera. Preto naša spoločnosť GlobalLogic prispela svojim interným projektom k hľadaniu technologického riešenia pre dnešné moderné autá,” hovorí Marek Antal, Managing Director spoločnosti GlobalLogic Slovakia.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 694
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 525
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 317
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 12 813
  5. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 658
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 981
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 602
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 359
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 9 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

18 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

18 h
SkryťZatvoriť reklamu