Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

GlobalLogic oslavuje piate narodeniny a rozširuje pôsobenie

Spoločnosť GlobalLogic rozširuje svoje pôsobenie v regióne strednej a východnej Európy. V roku 2018 investovala do IT vzdelávania.

zdroj: GlobalLogiczdroj: GlobalLogic

Spoločnosť GlobalLogic, ktorá spolupracuje s viac než 20 univerzitami na Slovensku, v Chorvátsku, Poľsku a na Ukrajine, v roku 2018 investovala do IT vzdelávania a budovania inovačného potenciálu regiónu viac než 1,5 mil USD.
Strategickým cieľom spoločnosti je posilniť svoju prítomnosť na európskom trhu a rozšíriť svoje pôsobenie v oblasti vývoja produktov v priestore strednej a východnej Európy a najmä na Slovensku. Spoločnosť, ktorá v súčasnosti na Slovensku zamestnáva viac ako 400 odborníkov, zaznamenala za 5 rokov svojho pôsobenia v SR úspešný rast. V tomto trende plánuje firma pokračovať aj naďalej, keďže v horizonte nasledujúcich troch rokov plánuje zdvojnásobiť počet svojich zamestnancov.

Spoločnosť GlobalLogic tento týždeň oznámila ďalší krok na ceste k regionálnej konsolidácii v regióne, cieľom ktorej je postupne zvyšovať efektívnosť a úroveň spolupráce medzi vývojovými centrami a zároveň posilňovať rast firmy.

Slovenskí IT odborníci menia k lepšiemu životy ľudí na celom svete: pomocou včasnej diagnostiky pomáhajú zachraňovať životy ľudí s kardiovaskulárnymi ochoreniami, či definujú trendy v oblasti mediálnej komunikácie, ktorá sa priamo týka viac než milióna spotrebiteľov denne. To všetko umožňujú špičkové softvérové produkty vyvíjané inžiniermi spoločnosti GlobalLogic na Slovensku.

Inovácie z dielne GlobalLogic nie sú len výsledkom snahy firmy o dobré obchodné výsledky, ale často prinášajú aj riešenia závažných spoločenských výziev.
Jedným z takýchto príkladov je systém, ktorý spoločnosť GlobalLogic navrhla a vyvinula v snahe zabrániť nehodám, zbytočným úmrtiam a tragédiám spojeným s automobilmi. Ide o prototyp samostatného systému založeného na mikrovlnných snímačoch pohybu a snímačoch prostredia, ktorý dokáže odhaliť prítomnosť živých organizmov vo vozidle, monitorovať život ohrozujúce situácie, a ktorý dokáže spúšťať automatické upozornenia vo forme textových správ zasielaných určeným osobám. Zariadenie je dokonca schopné detekovať tlkot srdca a dýchanie ako indikátory prítomnosti živého organizmu v automobile. Prototyp prístroja tiež monitoruje podmienky v interiéri vozidla pomocou senzorov pre relatívnu vlhkosť, teplotu a hladinu CO2.

„Mnohí z nás sú rodičia – ľudskí a náchylní robiť chyby. Uvedomujeme si, že nikto z nás nie je absolútne chránený voči podobným tragédiám, či už ide o dieťa alebo zviera. Preto naša spoločnosť GlobalLogic prispela svojim interným projektom k hľadaniu technologického riešenia pre dnešné moderné autá,” hovorí Marek Antal, Managing Director spoločnosti GlobalLogic Slovakia.

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.

Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na EUBA

Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na 4th International Study Abroad Fair