Skoro 40% detí nešportuje: Ako ich dostať od tabletov k pohybu

70% školákov trávi denne 4 hodiny pred TV, počítačom či mobilom.18% trpí nadváhou a viac ako 38% športuje minimálne alebo vôbec.

174 materských škôl a 3400 detí po celom Slovensku môže športovať a trénovať futbalové zručnosti vďaka projektu Slovenského futbalového zväzu (SFZ) „Dajme spolu gól“. Licencovaní tréneri chodia do materských škôl už tretí rok a raz do týždňa realizujú s deťmi športové aktivity, ktoré u nich podporujú pravidelný návyk k pohybu. Štatistiky sú totiž alarmujúce. Viac ako 70% školákov trávi denne cez 4 hodiny pred televíziou, počítačom či mobilom.18% trpí nadváhou a až 38% športuje menej ako 2 x týždenne alebo vôbec.„Pohybovými aktivitami s deťmi v škôlkach sa snažíme tento negatívny trend zvrátiť a som rád, že dnes už týždenne športuje viac ako 3400 detí . Máme však oveľa vyššie ambície a chceme tento projekt preniesť aj do škôl, ktoré majú o tréningy veľký záujem,“ povedal na tlačovej besede SFZ a UNIQA poisťovne prezident SFZ Ján Kováčik.

Podľa J. Kováčika by sa mal v budúcom roku počet športujúcich detí na školách SFZ zvýšiť na 5000. Na to však aj SFZ potrebuje finančnú podporu. Prispieť by mal k tomu aj projekt „Prihrajme deťom na gól,“ ktorý podporila UNIQA poisťovňa. Ak si ľudia prostredníctvom stránky www.futbalnet.sk uzavrú akékoľvek poistenie, 10% z hodnoty tohto poistenia ide automaticky na podporu projektu „Dajme spolu gól“. Už pri uzatváraní poistky presne uvidia, koľko zo sumy poistenia odíde na účet projektu podpory športu na školách. „Napríklad štyri ročné cestovné poistenia pre rodinu zabezpečia licencovaného trénera pre jednu materskú škôlku na celý mesiac,“ vysvetľuje Branislav Časnocha, riaditeľ špeciálnych odbytových ciest UNIQA poisťovne.

Načítavam video...

UNIQA poisťovňa patrí k dlhoročným sponzorom športu a zjazdového lyžovania na Slovensku, 13 rokov stála pri Veronike Velez Zuzulovej a aktuálne je generálnym partnerom našej majsterky sveta Petry Vlhovej. „Verím tomu, že tento projekt bude úspešný. Pretože to nikoho nestojí nič navyše, cena je rovnaká ako na kamennej pobočke či inej stránke online poistenia. Takouto formou poistenia však ľudia pomôžu deťom, pretože nie každý rodič má možnosti a energiu pomáhať svojim deťom na ceste k výkonom tak ako napríklad Vlhovci či Zuzulovci,“ hovorí B. Časnocha z UNIQA.

„Projekt Dajme spolu gól má podľa našich odhadov potenciál pomôcť s rozvojom športu u tých najmenších až v 2748 materských školách a zasiahnuť tak viac ako 150 000 detí. Som preto veľmi rád, že sme našli silného partnera, ktorý nám tento cieľ pomôže naplniť,“ komentoval spoluprácu SFZ a UNIQA poisťovne Ján Kováčik.

Projekt podporil aj slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar. Jeho slová nájdete tu:

Načítavam video...

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 703
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 861
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 729
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 999
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 781
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 8 561
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 498
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 13 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

22 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

23 h
SkryťZatvoriť reklamu