Piatok, 19. júl, 2019 | Meniny má Dušana

Horúce počasie a zlé skladovanie rýchlo znehodnocuje potraviny

Zle uskladnené potraviny sa môžu v priebehu pár hodín pokaziť a spôsobiť problémy.

Pri návrhu chladničiek na to myslia aj výrobcovia. Treba sa však vrátiť do minulosti a to presne 45 rokov späť. Rok 1974 bol plný zaujímavých udalostí. Vo Washingtone rezignoval prezident Nixon, doposiaľ neznámy Stephen King vydal svoj prvý román Carrie a v Československu sa narodilo najviac detí. Menej dramatická, ale za to zásadná udalosť, sa udiala v Južnej Kórei. Tento rok v marci spoločnosť Samsung vyvinula prvú kórejskú chladničku.

Čerstvosť je prvoradá

Kórejská kuchyňa je založená na čerstvosti a čerstvých surovinách. Preto s tým chladničky Samsung počítajú a sú vybavené užitočnými technológiami na predĺženie ich čerstvosti. Jednou z technológií je aj Twin Cooling Plus, ktorá je založená na dvoch samostatných a nezávislých okruhoch. Jeden je určený pre chladničku a druhý pre mrazničku. Oba okruhy sa starajú o optimálnu vlhkosť a teplotu v chladničke a mrazničke. Potraviny tak zostávajú dlhšie čerstvé, udržia si svoju chuť a v oboch priestoroch sa nemiešajú pachy.

Teplota je o komforte

Ďalšou skvelou inováciou je zóna Cool Select Plus, v ktorej si môžete nastaviť teplotu mrazničky na jednu zo štyroch úrovní (2 °C, -1 °C, -5 °C alebo -15 °C až -23 °C) nezávisle od teploty zvyšného priestoru chladničky. Vytvoríte si tak ideálne skladovacie podmienky pre morské plody, mäso na minútky, ovocie, zeleninu či vychladenie obľúbeného nápoja.

Navyše takmer všetky chladničky vyrobené od roku 2008 sú navrhnuté s technológiou Space Max, ktorá využíva kvalitnú a tenkú izoláciu. Vďaka tomu majú chladničky väčší objem pri zachovaní štandardných vonkajších rozmerov.

50 rokov inovácií, 50 dní výhodných ponúk

Keďže spoločnosť Samsung Electronics tento rok oslavuje 50 rokov od jej vzniku a zároveň 50 rokov inovácií, ktoré sa podpísali pod jej úspech vo svete technológií, pre záujemcov o jej produkty pripravila špeciálne ponuky. Hlavná prebieha od 17. júna do 5. augusta, čo je presne 50 dní, a zahŕňa 50 obľúbených produktov spotrebnej elektroniky (QLED televízory, soundbary, monitory, práčky, chladničky či vysávače), pri kúpe ktorých je možné získať späť (cash back) až 1 960 eur. Napríklad pri chladničkách RF56J9041SR/EO a RF24FSEDBSR/EO je cash back 240 eur, resp. 200 eur.

Súčasne prebieha aj druhá akcia na chladničky, ktorá platí len do 7. júla. V priebehu nej získate modely RB33N341MSA a RS50N3413SA s okamžitou zľavou vo výške 80 eur a k najlepším americkým chladničkám RS68N8671S9, RH58K6598SL a RS68N8242SL získate zdarma robotický vysávač Samsung.

Všetky produkty zaradené do špeciálnej ponuky, zoznam predajcov a podmienky pre získanie zľavy sú k dispozícii na stránkewww.50rokovsamsung.sk.

Oslava 50. výročia pristátia na Mesiaci aj v Kine Lumiére

Príďte na diskusiu k tejto udalosti v sobotu 20. júla.

Dovolenka na Malorke: Tipy na hotely pre rodiny s deťmi

Vybrali sme skvelé hotely na Malorke, kde bude o vašu rodinu výborne postarané.

Buďte na cestách v bezpečí pomocou kamery Mio MiVue 751 !

S pribúdajúcimi prípadmi dopravných nehôd a podvodov bola kamera MiVue 751 navrhnutá, aby vás podržala, keď ostatní vodiči nechcú.

Autokamera Mio MiVue 751 se skvělým 2.5k záznamem a GPS