Štvrtok, 28. máj, 2020 | Meniny má ViliamKrížovkyKrížovky

S Erasmom v Českej republike

Žiaci Hotelovej akadémie v Prešove sa v tomto školskom roku zúčastnili odbornej stáže v rámci programu Erasmus+. Tento program je zameraný na zlepšenie kvality odborného vzdelávania a prípravy v celej Európe, na poskytovanie príležitostí pre študentov a zamestnancov OVP absolvovať stáž v zahraničí. Pomáha organizáciám odborného vzdelávania a prípravy vybudovať strategické partnerstvá s inými organizáciami a podnikmi na vytvorenie úzkych väzieb medzi vzdelávaním a odbornou prípravou a svetom práce.

Na tomto projekte naša škola spolupracuje so Střední školou gastronomie, hotelnictví a lesnictví v Bzenci. Mobility sa zúčastnilo 20 žiakov 2. ročníka spolu s 2 sprevádzajúcimi učiteľmi. Počas uvedených dní sme mali pestrý program, ktorý prispel k zvyšovaniu nášho odborného rastu a získaniu nových poznatkov a skúseností, ktoré vyžaduje súčasný trh práce.

Všetko to začalo 08. júna 2019, kedy sme nastúpili do autobusu. Ten nás odviezol na trojtýždňovú prax do Českej republiky – do Bzenca. Boli sme plní očakávaní. Hodinu po prekročení hraníc sme boli na mieste. Ubytovali sme sa v Hoteli Junior, v ktorom sme realizovali aj našu odbornú prax.Prax pozostávala z práce vo výrobnom a odbytovom stredisku, kde sme sa veľa naučili, keďže išlo o našu prvú a hneď aj zahraničnú prax. V tomto hoteli sme mali možnosť vyskúšať si aj prípravu a realizáciu väčšej spoločenskej akcie. Keďže škola v Bzenci je zameraná prevažne na cukrárenskú výrobu, vyskúšali sme si aj prácu na tomto úseku. Táto skúsenosť bola pre nás veľkým prínosom. Prešli sme si prípravou základných druhov ciest a krémov, až po zložitejšie zákusky. Vyvrcholením práce v cukrárenskej výrobe bola práca s modelovacou hmotou, zdobenie perníkov a airbrush. Celým týmto procesom nás sprevádzal skúsený pedagogický personál z partnerskej školy. Čerešničkou na torte bola odborná prax v Hoteli Pohoda****v Luhačoviciach. Tu sme pracovali v kuchyni, na rajóne i na úseku ubytovania. Mali sme možnosť pracovať s profesionálnym personálom, ktorý nás veľa naučil. Počas voľných chvíľ a počas víkendov sme spoznávali mestáBzenec a Luhačovice a ich okolie. Boli sme na výlete vo Valticiach, v Ledniciach, navštívili sme Brno, Zlín a plavili sme sa po Baťovom kanáli.

Tri týždne zbehli ako voda a ani sme sa nenazdali a už sme opäť sedeli v autobuse na ceste domov. Bola to pre náš veľmi dobrá skúsenosť do života a sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu. Veríme, že ešte budeme mať možnosť opäť byť účastníkmi takejto mobility v rámci programu Erasmus+.

Spracovali: žiaci 2. ročníka – účastníci mobility

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ako vyberať AKU techniku?

Rozdiel je v napätí : porovnanie 36V a 56V technológie.

Sunar s ešte lepšou receptúrou a v novom šate

V novom Sunare už palmový olej nenájdete. Je ekologickejší a zložením ešte bližšie k materskému mlieku.

Night Vision: Jak dobre vidí vaša autokamera v noci?

Kamery na trhu jsou často označené Night Vision, ale mají velmi odlišné výsledky. Proto Mio zavedlo stupnici nočního vidění s 4 st

Night Vision: Jak dobre uvidí vaša autokamera v noci?