Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Príbeh Maťa Homolu: Od malička srdcom pretekár

Nemáme na Slovensku veľa špičkových športovcov, ako je pretekár Maťo Homola.

(Zdroj: Maťo Homola)

Veď napriek mladému veku je už 2-násobným vicemajstrom Európy v kategórii cestovných automobilov a zažil aj eufóriu z víťazstva na pretekoch svetového šampionátu WTCR. V aktuálnej sezóne bojuje o titul majstra Európy v seriáli TCR Europe s vozidlom Hyundai i30 N TCR.

Prvé víťazstvá už má za sebou

To, že Hyundai i30 N TCR bola pre Maťa správna voľba, ukázali hneď prvé preteky sezóny na maďarskom Hungaroringu. Slovenský jazdec dominoval v kvalifikácii a systémom štart – cieľ získal aj prvé tohtosezónne víťazstvo. Na májovom podujatí v nemeckom Hockenheime musel pre ostrý náraz súpera okruh predčasne opustiť, no už o dva týždne neskôr v belgickom Spa-Francorchamps získal perfektnú druhú priečku. Aktuálna pozícia v prvej päťke šampionátu dokazuje, že Maťovi v žilách nekoluje len adrenalín, ale aj bojovnosť a chuť víťaziť.

Čo všetko sa skrýva za výkonom

Predpokladom úspechu špičkového pretekára nie je len výkonné a spoľahlivé auto, ale aj množstvo zdanlivých maličkostí, ktoré tvoria jeho prípravu.Maťo Homola spolu s Hyundai nám teraz ponúkajú exkluzívny pohľad do zákulisia vrcholových automobilových pretekov. Prvý z jeho vlogov z okruhu ste už mohli vidieť na profile @HyundaiSlovensko. Na Instagrame @HyundaiSlovensko navyše vždy v deň pretekov Maťo preberie stories a my sa tak môžeme pozrieť na okruh očami pretekára.

Už od malička srdcom pretekár

Tieto slová hovoríMaťo Homola vo videu, ktorým sa predstavuje ako ambasádor športových N modelov značky Hyundai. Okrem toho, že ho sám nahovoril, je unikátne aj v tom, že obsahuje fotografie z jeho detstva. Sú dôkazom, že Maťo vo svete áut a rýchlosti skutočne vyrastal. Vo videu si navyše zahralo aj jeho súkromné auto – Hyundai i30 Fastback N.

Sledujte cestu Maťa Homolu pretekmi na Facebooku a Instagrame Hyundai Slovensko alebo na https://www.hyundai.sk/motorsport/tcr-europe-mato-homola.

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line