Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Oslava 50. výročia pristátia na Mesiaci aj v Košiciach

Tento rok oslavujeme 50 rokov od pristátia na Mesiaci a pri tejto príležitosti prichádza do kín nový dokument Apollo 11.

V roku 1969 boli 20. júla veľké masy ľudí pred televízormi a sledovali ako Neil Armstrong oznámi, že práve urobil malý krok pre človeka, ale veľký skok pre ľudstvo. Ako prvý človek totiž vstúpil na povrch Mesiaca.

K prvému úspešnému pristátiu na mesiaci však prispel aj Slovák – astronaut Eugen Cernan, ktorý bol súčasťou misie Apollo 10 (misia, ktorá predchádzala tej s Neilom Armstrongom) a dva mesiace pred reálnym pristátím testoval lunárny modul na obežnej dráhe Mesiaca, v ktorom išiel po tom Neil Armstrong. Starý otec Eugena Cernana pochádzal z Vysokej nad Kysucou.

Tento rok oslavujeme 50 rokov od pristátia na Mesiaci a pri tejto príležitosti prichádza do kín nový dokument Apollo 11, ktorý približuje atmosféru historickej udalosti prostredníctvom nezverejnených záberov z úspešnej misie NASA.

V Košiciach si tento výnimočný dokument môžete pozrieť v Kine Úsmev už túto stredu 17. júla 2019 o 18.00 hod.

Po premietaní vásVeľvyslanectvo USA pozýva na diskusiu "Skúsime to cez Mesiac", na ktorú je vstup zdarma. "Spoločne budeme hľadať odpovede na otázky, čo táto misia znamenala pre svet a Američanov, či sa investícia do vesmíru oplatí, ako si Slováci pamätajú na 20. júl 1969, a tiež aká bola úloha slovensko-amerického astronauta Eugena Cernana", prezradila moderátorka diskusie Natália Pindrochová.

Svoju účasť prosím potvrďte aj na FB eventehttps://www.facebook.com/events/635135000305829/

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných

Hovorí sa, že človek v dnešnej dobe číta iba krátke články, niekedy iba vybrané odseky.

Yzop.sk: Vaše internetové kníhkupectvo

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.