Piatok, 15. november, 2019 | Meniny má Leopold

Sencor zvoláva do opravy dva modely mobilnej klimatizácie

Spoločnosť FAST PLUS, spol. s r.o. (ďalej FAST PLUS), ktorá je v tuzemsku autorizovaným distribútorom spotrebičov Sencor, informuje o probléme dvoch modelov mobilnej klimatizácie tejto značky. Pri ich prevádzke totiž môže dôjsť k závažnému poškodeniu vnútornej elektroinštalácie. Firma žiada ľudí, ktorí klimatizácie vlastnia, aby ich okamžite prestali používať.

Ide o mobilné klimatizácie Sencor SAC MT1221CH a SAC MT1222CH. Distribútor FAST PLUS žiada, aby ich majitelia kontaktovalicentrálu spoločnosti FAST PLUS , ktorá u nich vykoná servisný zásah. Zákazníci tiež môžu výrobok vrátiť na predajňu, kde ho zakúpili, a získať späť plnú kúpnu cenu.

„Pri niektorých modeloch bolo servisne zistené, že kabeláž elektroinštalácie je zle uchytená," spresnil pracovník kontaktného centra firmy. V takom prípade pri prevádzke hrozí skrat, pri súbehu okolností hrozí tiež vznietenie klimatizácie. Spoločnosť FAST PLUS preto u klientov vykonáva servisné kontroly, ktoré konštrukčnú chybu spoľahlivo odhalia.

Do 1. júla firma dostala dve hlásenia o týchto problémoch. „Po obdržaní týchto hlásení sme začali šetrenie, ktoré viedlo k identifikácii problému u spomínaných modelov mobilných klimatizácií Sencor a následnému zastaveniu predaja tohto produktu a jeho stiahnutiu z trhu," uviedol Senior Quality Manager spoločnosti FAST ČR, ktorá je výrobcom produktov Sencor, Petr Uher v tlačovej správe.

Spoločnosť FAST PLUS sa za prípadné nepríjemnosti ospravedlňuje. Modely mobilných klimatizácií podľa nej prešli všetkými mechanickými, elektrickými a chemickými testami potrebnými na uvedenie na trh EÚ.

30 rokov slobody: Predplaťte si SME.sk za mimoriadnu cenu

Získajte SME.sk k 30. výročiu nežnej revolúcie iba za 30 eur na celý rok.

Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Thajsku?

Otestovali sme hotely, služby a pláže na Phukete, Krabi, Khao Lak a v Bangkoku.

Noc divadiel má okrúhle výročie a je v znamení Nežnej revolúcie

Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s hercami a herečkami a iné zážitky.