Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Sencor zvoláva do opravy dva modely mobilnej klimatizácie

Spoločnosť FAST PLUS, spol. s r.o. (ďalej FAST PLUS), ktorá je v tuzemsku autorizovaným distribútorom spotrebičov Sencor, informuje o probléme dvoch modelov mobilnej klimatizácie tejto značky. Pri ich prevádzke totiž môže dôjsť k závažnému poškodeniu vnútornej elektroinštalácie. Firma žiada ľudí, ktorí klimatizácie vlastnia, aby ich okamžite prestali používať.

Ide o mobilné klimatizácie Sencor SAC MT1221CH a SAC MT1222CH. Distribútor FAST PLUS žiada, aby ich majitelia kontaktovalicentrálu spoločnosti FAST PLUS , ktorá u nich vykoná servisný zásah. Zákazníci tiež môžu výrobok vrátiť na predajňu, kde ho zakúpili, a získať späť plnú kúpnu cenu.

„Pri niektorých modeloch bolo servisne zistené, že kabeláž elektroinštalácie je zle uchytená," spresnil pracovník kontaktného centra firmy. V takom prípade pri prevádzke hrozí skrat, pri súbehu okolností hrozí tiež vznietenie klimatizácie. Spoločnosť FAST PLUS preto u klientov vykonáva servisné kontroly, ktoré konštrukčnú chybu spoľahlivo odhalia.

Do 1. júla firma dostala dve hlásenia o týchto problémoch. „Po obdržaní týchto hlásení sme začali šetrenie, ktoré viedlo k identifikácii problému u spomínaných modelov mobilných klimatizácií Sencor a následnému zastaveniu predaja tohto produktu a jeho stiahnutiu z trhu," uviedol Senior Quality Manager spoločnosti FAST ČR, ktorá je výrobcom produktov Sencor, Petr Uher v tlačovej správe.

Spoločnosť FAST PLUS sa za prípadné nepríjemnosti ospravedlňuje. Modely mobilných klimatizácií podľa nej prešli všetkými mechanickými, elektrickými a chemickými testami potrebnými na uvedenie na trh EÚ.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.