Utorok, 20. august, 2019 | Meniny má Anabela

FOKUS očnú optiku a FOKUS optik kúpil MiddleCap Group S.A.

MiddleCap je v oboch spoločnostiach majoritným vlastníkom.

(Zdroj: Getty Images)

Skupina MiddleCap Group sa uzatvorením oboch transakcií s počtom viac ako 150 prevádzok stala jedným z najväčších hráčov na stredoeurópskom trhu v segmente očných optík. MiddleCap je v oboch spoločnostiach majoritným vlastníkom.

Obe maloobchodné siete dlhodobo pôsobia na príslušných trhoch, pričom svoju históriu odvodzujú od základov položených ešte v päťdesiatych rokov minulého storočia. FOKUS očná optika je dlhodobo jednotkou na slovenskom trhu s počtom 66 prevádzok. Český FOKUS optik je jednotkou v počte predajní (90) a trhovou dvojkou pri zohľadnení ročného obratu. Sortiment oboch spoločností tvorí široké a atraktívne portfólio produktov v sortimente dioptrické okuliare, slnečné okuliare, okuliarové rámy, kontaktné šošovky a príslušenstvo. Na Slovensku je súčasťou viacerých prevádzok aj zrakové centrum - spojenie očnej optiky s ambulantným zdravotníckym zariadením pod jednou strechou, ktoré zákazníkovi poskytuje komplexnú starostlivosť o zrak. Na pražských predajných miestach ktoré v súčasnosti prevádzkuje FOKUS optik sa v minulosti prvýkrát na svete aplikovali gélové kontaktné šošovky, ktorých autorom bol svetoznámy český vynálezca Otto Wichterle.

"Ide o prvú veľkú akvizíciu do nášho portfólia private equity, ktorá má skutočne medzinárodný rozmer a presah cez trhy v dvoch krajinách. FOKUS vnímame ako tradičnú silnú značku, ktorá je známa spoľahlivosťou, kvalitou produktov, ale najmä vysoko kvalifikovaným personálom. Kúpou českého a slovenského FOKUSu chceme využiť existujúci trhový potenciál a synergiu zo spojenia značky v dvoch krajinách, a tým posilniť pozíciu brandu FOKUS ako lídra na slovenskom a českom trhu s očnými optikami. Zároveň vidíme veľký potenciál v rozvíjaní značky FOKUS v ďalších stredoeurópskych krajinách."

Základné informácie o MiddleCap Group S.A.

MiddleCap Group, S.A., je etablovaná investičná a poradenská spoločnosť so sídlom v Luxemburgu a pobočkami v Londýne, Bratislave, Prahe, Dubaji a v Monaku. Tá vznikla v roku 2018 fúziou spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. Okrem poskytovania kompletnej škály poradenských služieb v oblasti fúzií a akvizícií a corporate finance, skupina pôsobí ako dlhodobý investor so zameraním na nehnuteľnosti investičné príležitosti v oblasti súkromného kapitálu, medzigeneračných vlastníckych zmien, start-upov a investovania na kapitálových trhoch. Počas posledných troch rokov spoločnosť poskytla transakčné poradenstvo v objeme, ktorý presahuje viac ako 800 miliónov euro. Celkový objem doposiaľ realizovaných real estate projektov presiahol objem 110 miliónov euro. Viac informácií na: www.middlecap.com

Opätovne ožíva bratislavská Koliba Expo

Miesto ako stvorené na strávenie príjemných chvíľ s rodinou a vychutnanie si kvalitných domácich gastronomických produktov.

Koliba Expo

Prvý dojem urobíte len raz. Prečo to platí práve pri predaji?

Mnoho ľudí prípravu svojej nehnuteľnosti podceňuje. Dnes na zaujatie budúceho kupujúceho nestačí len rýchlo odfotená fotka mobilom

Otvoria prvú časť zrekonštruovaného Polusu

Už 9. septembra sa návštevníci môžu tešiť na slávnostné otvorenie supermarketu Lidl, nové priestory Datart a moderný food court