Nedeľa, 22. september, 2019 | Meniny má Móric

Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami

Podľa psychológov patria spomienky na jedlo medzi tie najsilnejšie.

Jedlo totiž vnímame všetkými piatimi zmyslami. Keď po rokoch zjeme nejakú pochúťku z detstva, dokážeme si vraj takmer okamžite vybaviť, kde, s kým a pri akej príležitosti sme ju jedli. Ide o viac ako len o spomienky na dané jedlo. Ide o spomienky na našich blízkych a náš život. Ktoré jedlo a ktorý okamih sa práve vybavil vám?

Mnohí z vás si určite spomenuli na dobroty, ktoré sme lovili v taškách rodičov, len čo prišli domov z nákupu. Priznajte sa, koľkých z vás potešilo, keď v nich našli termix? Obľúbený lahodný tvarohový dezert plnil naše bruchá i chladničky. Teraz môžete spoznať chuť termixu vyrobeného z čerstvých surovín od našich domácich farmárov.

Termix po slovensky

Pôvodná receptúra tohto obľúbeného dezertu spočíva v správnej kombinácii mlieka, smotany a tvarohu. Presne takú priniesol na svoje pulty obchodný reťazec Kaufland ako súčasť svojho produktového radu Z lásky k tradícii. Práve ten zahŕňa slovenské výrobky vyrobené podľa pôvodných receptúr z domácich surovín.

„Náš termix je vyrobený iba zo slovenského mlieka od overených farmárov z horských oblastí, čerstvej smotany a tvarohu, nenájdete v ňom žiadne maslo. Termix sa mnohým dospelým spája s nostalgickou spomienkou na detstvo, jeho lahodná chuť však určite osloví aj súčasné deti,“ prezradila hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová. Termix poteší svojich fanúšikov dvomi najobľúbenejšími príchuťami, a to vanilka a čokoláda. Dostupný je navyše v obľúbenom obale.

Mliečne výrobky spod Tatier

Okrem termixu pribudla do produktového radu Z lásky k tradícii aj Tatranská Niva, ktorú ocení nejeden milovník kvalitných slovenských syrov. História výroby syrov siaha na Slovensku práve pod tatranské štíty.

Tatranskú Nivu vyhľadávajú gurmáni pre jej slanú, pikantnú chuť a charakteristickú vôňu po ušľachtilých plesniach. Syr polomäkkej, jemne drobivej konzistencie s modrozelenou plesňou vo vnútri však skvele doplní studenú či teplú kuchyňu každého, kto rád siahne po poctivých syroch domácej produkcie. Neváhajte si k nej dopriať pohár červeného vína či piva.

Ako inak, z lásky k tradícii

Produktový rad s týmto názvom prináša aj ďalšie mliečne výrobky, lahodné smotanové jogurty vyrábané tradičnou a dlhodobo nemennou receptúrou či kefírové mlieko a všetky sú vyrábané zo surovín od domácich dodávateľov. Ak uprednostňujete radšej mäsové výrobky, môžete ochutnať nefalšovanú slovenskú či staroslovenskú šunku, klobásu či párky. Práve pôvod týchto surovín pozitívne ovplyvňuje kvalitu a skvelú chuť výrobkov s označením Z lásky k tradícii.

Nový Focus ST - exkluzívne vo Ford POP Up Store

Už od tohto víkendu: 21.9.2019 – 22.9.2019 si budú môcť záujemcovia prezrieť a otestovať úplne nový Focus ST.

Aj verejnosť si vyberá svojho Učiteľ Slovenska

Komenského inštitút dáva šancu poslať hlas inšpiratívnemu pedagógovi.

Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko?

Červené a Mŕtve more, farebná púšť, historické miesta a do toho nádych Orientu.