Streda, 22. január, 2020 | Meniny má Zora

Tajné funkcie áut: vedeli ste o nich?

Kúpite si auto, sadnete doňho a jazdíte. Návod? Načo... A pritom neviete, o čo prichádzate!

Úprimne, kedy ste si naposledy čítali akýkoľvek návod na používanie? Určite to nerobíte často. Na prečítanie návodov k autám už vôbec nemáte čas ani chuť. S narastajúcou funkcionalitou áut žiaľ narastá aj hrúbka ich užívateľských príručiek. Má to však svoj dôvod. Mnohé prvky výbavy majú totiž väčšiu funkcionalitu, než sa na prvý pohľad zdá a vy možno nevyužívate plný potenciál z toho, čo vám vaše auto ponúka.

Volkswagen preto spustil na Slovensku jedinečný projekt, v ktorom expert v jednoduchých videách detailne a jednoducho popisuje rôzne prvky výbavy a spôsob ako ich správne používať. Zameriava sa pri tom na funkcie, ktoré väčšina zákazníkov využíva každý deň a tým pádom si myslí, že ich dokonale ovláda. To však nemusí byť vždy pravda.

Vedeli ste, že tlačidlom odomykania na kľúči si môžete rýchlo vyvetrať auto? Alebo ako odísť od auta s plnými rukami tak, aby sa zatvorilo veko batožinového priestoru a auto zostalo zamknuté? Ako naštartovať auto s bezkľúčovým štartovaním, ak je batéria v kľúči vybitá? Pozrite si video venované kľúču od vozidla alebo bezkľúčovému odomykaniu a nájdete odpovede na všetky uvedené otázky a ešte mnohé ďalšie.

Zatiaľ posledná epizóda je venovaná systémom na uľahčenie parkovania. Expert Miro spomenie všetko od klasických parkovacích senzorov, cez kamery až po aktívny parkovací asistent Park Pilot, ktorý je schopný vozidlo zaparkovať v podstate autonómne. Nemyslite si, že pre správnu funkcionalitu systému Park Pilot musíte najprv vozidlo postaviť na presne vymedzenú pozíciu od želaného parkovacieho miesta. Vedeli ste, že aj keď sa sami pokúsite zaparkovať a uprostred tohto manévra zistíte, že vám celkom nevyšiel, Park Pilot ho dokáže dokončiť za vás? A k tomu spraví niečo, čo by ste od neho určite nečakali. Chcete vedieť čo? Tak si pozrite toto video.

Ak vás zaujalo, nezabudnite odoberať YouTube kanál Volkswagen Slovensko, kam postupne pribudnú ďalšie podobné videá. Prípadne sledujte www.volkswagenblog.sk, kde nájdete najnovšie informácie, testy, pekné fotky a novinky zo života Volkswagenu.

Šperk, ktorý sa neodkladá do šperkovnice

Existujú šperky, ktoré vyťahujete na svetlo sveta len príležitostne. A potom také, ktoré takmer neskladáte z krku či zo zápästia.

Hlavným partnerom súťaže Podnikateľka Slovenska sa stala BILLA

Koniec nevšímavosti k úspechom žien stojí za to podporiť.

Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov

V malebnej obci blízko Zvolena a Banskej Bystrice môžete získať atraktívne pozemky pre svoj nový idylický domov. Už od 80 €/m2.