Piatok, 15. november, 2019 | Meniny má Leopold

Immofinanz portfólio Stop Shop má už 90 miest

Postavenie spoločnosti IMMOFINANZ, popredného prevádzkovateľa parku v Európe sa posilní novými akvizíciami a rozvojovými projektmi

• Nadobudnutie šiestich maloobchodných parkov v Slovinsku a Poľsku

• Dokončenie dvoch rozvojových projektov v auguste 2019 a na jar 2020 plus príprava na ďalšie miesto v Poľsku

• Portfólio potom pokryje 90 STOP SHOP-ov, čo naplní cieľ na rok 2019

• Postavenie spoločnosti IMMOFINANZ ako popredného prevádzkovateľa parku v Európe sa posilní ďalšími akvizíciami a rozvojovými projektmi

IMMOFINANZ ďalej ženie rast svojej úspešnej značky STOP SHOP retail park a rozširuje portfólio na 90 miest. Najnovšie akvizície zahŕňajú šesť plne prenajatých maloobchodných parkov v Slovinsku a Poľsku s prenajímateľnou plochou približne 54 000 metrov štvorcových. Ročný príjem z prenájmu na základe fakturovaného nájomného predstavuje približne 6,6 milióna EUR, čo predstavuje hrubú návratnosť 8,6%.

Okrem toho sa v súčasnosti pripravujú alebo v krátkom čase otvoria dva projekty v Poľsku (Siedlce) a Srbsku (Sremska Mitrovica), ktorých celková plocha je približne 21 000 metrov štvorcových. Nedávno sa začali prípravy na ďalší STOP SHOP v poľskom meste Zielona Góra. Tieto činnosti spoločnosti IMMOFINANZ navýšia portfólio STOP SHOP na 90 miest v deviatich krajinách s prenajímateľnou plochou nad 650 000 metrov štvorcových a účtovnou hodnotou približne 900 miliónov EUR. V súčasnosti sa hodnotia ďalšie akvizičné a rozvojové projekty.

„Tento krok rastu nielen posilňuje našu pozíciu vedúceho európskeho maloobchodného parku, ale tiež zlepšuje náš udržateľný cash flow. Zvyšuje tak našu nájomnú základňu, ako aj našu ponuku prenájmu pre medzinárodných maloobchodníkov. To predstavuje jasnú konkurenčnú výhodu a potenciálny výnos na týchto trhoch hovorí sám za seba,“ uviedol Oliver Schumy, generálny riaditeľ IMMOFINANZ. „Týmito činnosťami sme v roku 2019 rozšírili naše portfólio STOP SHOP na 90 pobočiek. Náš cieľ na ďalšie dva roky zostane nedotknutý - chceme zvýšiť počet STOP SHOP-ov na viac ako 100 pobočiek - prostredníctvom akvizícií, ako aj prostredníctvom našich vlastných rozvojových projektov."

Akvizícia piatich maloobchodných parkov v Slovinsku sa už uskutočnila. Realitný balík obsahuje lokality v Jeseniciach, Skofji Loke, Murskej Sobote, Slovenskom Gradci a Slovenskej Bistrici s približne 46 200 štvorcovými metrami prenajímateľnej plochy. Predávajúcim je Centrice Real Estate Ljubljana s.o.o. Portfólio IMMOFINANZ STOP SHOP v Slovinsku teraz obsahuje 14 nehnuteľností s prenajímateľnou plochou približne 98 400 metrov štvorcových. Maloobchodný park získaný v Poľsku má rozlohu 7 900 metrov štvorcových a nachádza sa v meste Łowicz. Predajca je spoločnosť, ktorá patrí do poľskej Developer Pro Group, ukončenie jednaní sa očakáva v najbližších týždňoch. Táto akvizícia a dva projekty, ktoré sa v súčasnosti pripravujú, navýšia značku STOP SHOP v Poľsku na miesta s približne 69 000 štvorcovými metrami prenajímateľnej plochy. V druhom štvrťroku 2019 bol maloobchodný park v chorvátskom meste Valpovo s rozlohou 6 700 metrov štvorcových , ktorý bol nadobudnutý v roku 2018, prevedený do investičného portfólia.

Všetky získané nehnuteľnosti majú atraktívnu kombináciu nájomcov s nájomníkmi ako Deichmann, Takko, KiK, dm, New Yorker a Spar, ktoré sú už v STOP SHOP-och dobre zavedené. Tieto nehnuteľnosti teraz prejdú štandardným rebrandingom v súlade s koncepciou STOP SHOP.

Rozvojové projekty

STOP SHOP v severozápadnom srbskom meste Sremska Mitrovica má prenajímateľnú plochu približne 7 000 metrov štvorcových a je úplne prenajatý. Bol otvorený na konci augusta 2019. Medzi 22 nájomcov patria známe značky ako New Yorker, CCC, LC Waikiki a Deichmann. Toto bude desiate miesto STOP SHOP v Srbsku.

STOP SHOP v poľskom meste Siedlce, ktoré sa nachádza takmer 80 km východne od Varšavy, bude mať približne 14 000 metrov štvorcových prenajímateľných priestorov a jeho otvorenie je naplánované na jar 2020. Medzi budúcich nájomcov patrí poľský maloobchodný predajca módy LPP s tromi jeho značkami ako aj CCC a reťazec drogérie Hebe.

Plánuje sa, že budúci STOP SHOP v poľskom meste Zielona Góra, ktorý sa nachádza takmer 460 km západne od Varšavy, má prenajať približne 6 700 metrov štvorcových. Práce sa začnú ihneď po získaní stavebného povolenia.

Okrem toho bolo nedávno dokončené rozšírenie o 6 600 štvorcových metrov na STOP SHOP-e v českom Třebíči. Táto plne prenajatá nehnuteľnosť má teraz takmer 22 000 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy a je najväčším maloobchodným parkom IMMOFINANZ podľa veľkosti.

Podrobnosti o portfóliu STOP SHOP

STOP SHOP je značka IMMOFINANZ pre maloobchodné parky v strednej a východnej Európe. Títo sympatickí a výhodní miestni dodávatelia sa nachádzajú v spádových oblastiach od 30 000 do 150 000 obyvateľov a ponúkajú širokú škálu výrobkov za výhodné ceny. Vďaka efektívnym dopravným spojom a rozsiahlemu parkovaniu sa sústreďujú na „smart nakupujúcich“, ktorí si uvedomujú cenu a ktorí si cenia ľahkú dostupnosť. STOP SHOP-y v stálom investičnom portfóliu sú k 31. marcu 2019 plne prenajaté s obsadenosťou 98,7%.

Portfólio STOP SHOP IMMOFINANZ, vrátane najnovších akvizícií a rozvojových projektov v Sremska Mitrovica, Siedlce a Zielona Góra, teraz pokrýva 90 maloobchodných parkov v deviatich krajinách: Slovensko (16 STOP SHOP-ov), Slovinsko (14), Maďarsko (14) ), Rakúsko (13), Česká republika (10), Srbsko (10), Poľsko (10), Chorvátsko (2) a Rumunsko (1).

30 rokov slobody: Predplaťte si SME.sk za mimoriadnu cenu

Získajte SME.sk k 30. výročiu nežnej revolúcie iba za 30 eur na celý rok.

Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Thajsku?

Otestovali sme hotely, služby a pláže na Phukete, Krabi, Khao Lak a v Bangkoku.

Noc divadiel má okrúhle výročie a je v znamení Nežnej revolúcie

Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s hercami a herečkami a iné zážitky.