Utorok, 4. august, 2020 | Meniny má Dominik, DominikaKrížovkyKrížovky

Máte po Slovensku známych, ktorí sa chystajú na košický maratón?

Povedzte im o Maratónskom exprese!

Všetci bežci, ale aj ich priaznivci a vyznávači zdravého životného štýlu sa môžu na tohtoročný Medzinárodný maratón mieru do Košíc odviezť mimoriadnym vlakom. Jeho názov je Maratónsky expres a z Bratislavy vyráža deň pred bežeckým sviatkom. Cestujúci tak v Košiciach stihnú aj Bielu noc a v nedeľu sa potom rovnakým vlakom môžu vrátiť domov.

Maratónsky expres prináša Košice Región Turizmus s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja. Partnerom tohto mimoriadneho vlaku je Železničná spoločnosť Slovensko.

Bežecký pás i športoví tréneri priamo vo vlaku

Keďže leitmotívom Maratónskeho expresu je beh, základnou správou je, že by cestujúci vo vlaku určite nemali vytuhnúť. Celá jazda je výnimočná práve tým, že prevažná väčšina cestujúcich bude z komunity bežcov a športovcov. Priamo na palube si cestujúci dokonca môžu zabehať na bežeckom páse.

Čaká ich tiež zdravé občerstvenie a zaujímavé workshopy s odborníkmi na prípravu športovcov. Prvým je Viktor Bielik, ktorý bude v Maratónskom exprese hovoriť o tom, čo by (ne)malo chýbať na tanieri maratónca. Ivan Gabovič sa zameria na kondíciu a beh v dlhodobej príprave hobby športovcov.

Po severnej trase z Bratislavy do Košíc a nazad

Tento unikátny mimoriadny maratónsky vlak vyrazí z bratislavskej hlavnej stanice v sobotu 5. októbra o 11:00. Do vlaku možno pristupovať aj v staniciach: Trnava, Leopoldov, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad – Tatry a Spišská Nová Ves.

Príchod do Košíc je o 16:17, večer sa v dejisku druhého najstaršieho maratónu na svete odohrá obľúbené podujatie Biela noc.

Bez ohľadu na dosiahnutý bežecký čas budú bežci spiatočnú cestu stíhať s prehľadom. Maratónsky expres sa z Košíc vracia v nedeľu 6. októbra, keď už budú všetci bežci dávno v cieli. Odchod zo železničnej stanice v Košiciach je o 16:13, v Bratislave by mal byť večer o 22:08.

Spiatočné lístky už od 12 eur!

Cestovné lístky na Maratónsky expres sa predávajú online – na stránke Košice Región Turizmus. V predaji sú iba spiatočné lístky v troch cenových kategóriách, podľa nástupnej stanice. Cena lístkov neprevyšuje cestovné bežných vlakových spojení na tejto trase. Spiatočný lístok z najbližších nástupných staníc stojí len 12 eur.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície

Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy

Pochod smrti

Hrôzy druhej svetovej vojny sú aj dnes ešte stále živé a je potrebné si ich neustále pripomínať.

Prežil som pochod smrti

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním