Sobota, 21. september, 2019 | Meniny má Matúš

Máte po Slovensku známych, ktorí sa chystajú na košický maratón?

Povedzte im o Maratónskom exprese!

Všetci bežci, ale aj ich priaznivci a vyznávači zdravého životného štýlu sa môžu na tohtoročný Medzinárodný maratón mieru do Košíc odviezť mimoriadnym vlakom. Jeho názov je Maratónsky expres a z Bratislavy vyráža deň pred bežeckým sviatkom. Cestujúci tak v Košiciach stihnú aj Bielu noc a v nedeľu sa potom rovnakým vlakom môžu vrátiť domov.

Maratónsky expres prináša Košice Región Turizmus s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja. Partnerom tohto mimoriadneho vlaku je Železničná spoločnosť Slovensko.

Bežecký pás i športoví tréneri priamo vo vlaku

Keďže leitmotívom Maratónskeho expresu je beh, základnou správou je, že by cestujúci vo vlaku určite nemali vytuhnúť. Celá jazda je výnimočná práve tým, že prevažná väčšina cestujúcich bude z komunity bežcov a športovcov. Priamo na palube si cestujúci dokonca môžu zabehať na bežeckom páse.

Čaká ich tiež zdravé občerstvenie a zaujímavé workshopy s odborníkmi na prípravu športovcov. Prvým je Viktor Bielik, ktorý bude v Maratónskom exprese hovoriť o tom, čo by (ne)malo chýbať na tanieri maratónca. Ivan Gabovič sa zameria na kondíciu a beh v dlhodobej príprave hobby športovcov.

Po severnej trase z Bratislavy do Košíc a nazad

Tento unikátny mimoriadny maratónsky vlak vyrazí z bratislavskej hlavnej stanice v sobotu 5. októbra o 11:00. Do vlaku možno pristupovať aj v staniciach: Trnava, Leopoldov, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad – Tatry a Spišská Nová Ves.

Príchod do Košíc je o 16:17, večer sa v dejisku druhého najstaršieho maratónu na svete odohrá obľúbené podujatie Biela noc.

Bez ohľadu na dosiahnutý bežecký čas budú bežci spiatočnú cestu stíhať s prehľadom. Maratónsky expres sa z Košíc vracia v nedeľu 6. októbra, keď už budú všetci bežci dávno v cieli. Odchod zo železničnej stanice v Košiciach je o 16:13, v Bratislave by mal byť večer o 22:08.

Spiatočné lístky už od 12 eur!

Cestovné lístky na Maratónsky expres sa predávajú online – na stránke Košice Región Turizmus. V predaji sú iba spiatočné lístky v troch cenových kategóriách, podľa nástupnej stanice. Cena lístkov neprevyšuje cestovné bežných vlakových spojení na tejto trase. Spiatočný lístok z najbližších nástupných staníc stojí len 12 eur.

Nový Focus ST - exkluzívne vo Ford POP Up Store

Už od tohto víkendu: 21.9.2019 – 22.9.2019 si budú môcť záujemcovia prezrieť a otestovať úplne nový Focus ST.

Aj verejnosť si vyberá svojho Učiteľ Slovenska

Komenského inštitút dáva šancu poslať hlas inšpiratívnemu pedagógovi.

Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko?

Červené a Mŕtve more, farebná púšť, historické miesta a do toho nádych Orientu.