Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

EU v Bratislave podpísala novú zmluvu o dvojitom diplome

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a Kyjevskou národnou ekonomickou univerzitou Vadyma Heťmana.

EU v Bratislave podpísala novú zmluvu o dvojitom diplomeEU v Bratislave podpísala novú zmluvu o dvojitom diplome (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand DAŇO podpísal 23. septembra 2019 zmluvu o dvojitom diplome medzi EU v Bratislave a Kyjevskou národnou ekonomickou univerzitou Vadyma Heťmana (KNEU). Zmluva bola podpísaná za prítomnosti Yuriya SOLODKOVSKÉHO, dekana Fakulty medzinárodnej ekonómie a manažmentu. Na stretnutí bol prítomný aj Oleksandr FEDIRKO, vedúci Katedry európskej ekonómie a obchodu Fakulty medzinárodnej ekonómie a manažmentu. Za EU v Bratislave sa rokovanie zúčastnil okrem rektora aj Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy a Rudolf KUCHARČÍK, dekan Fakulty medzinárodných vzťahov.

Dvojitý diplom bude realizovaný medzi Fakultou medzinárodných vzťahov EU v Bratislave a Fakultou medzinárodnej ekonómie a manažmentu KNEU. Zmluva bola uzatvorená na študijný program Hospodárska diplomacia na 2. stupni štúdia. Dokument nadväzuje na Rámcovú dohodu o spolupráci medzi EU v Bratislave a KNEU uzatvorenú 27. mája 2016.

Kyjevská národná ekonomická univerzita Vadyma Heťmana vznikla v roku 1906, má 8 fakúlt, 10-tisíc študentov, 750 pedagogických pracovníkov. Poskytuje viaceré študijné programy v anglickom jazyku, niektoré tiež na báze dvojitých diplomov.

EU v Bratislave realizuje v súčasnosti celkove 15 dohôd o udeľovaní dvojitých a spoločných diplomov so zahraničnými univerzitami. Fakulty EU v Bratislave implementujú na študijných programoch I. a II. stupňa štúdia zmluvnú spoluprácu o dvojitých a spoločných diplomoch s 10 partnerskými univerzitami v 9 štátoch v Európe (Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko, Česká republika, Lotyšsko, Bulharsko, Ukrajina) a v Ázii (Čína, Thajsko).

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.