Piatok, 6. december, 2019 | Meniny má Mikuláš

Volkswagen Passat: pár detailov, veľký výsledok

Modernizovaný Volkswagen Passat je navonok veľmi podobný tomu predchádzajúcemu.

Kto čakal od Passatu prelomové zmeny v dizajne či interiéri, vybral si na to nevhodné auto. Passat je konzervatívny model a vôbec sa za to nehanbí. Môžete v ňom ísť do drahého hotela, na rokovanie, do divadla, na golf či pre deti do školy a nikde nebude vyzerať tak, že by tam nepatril. Jeho dizajn nepolarizuje spoločnosť, a preto je veľmi univerzálny.

To, že niekomu nestačí nový dizajn predných svetiel, vynovené zadné svetlá ktoré sa po odomknutí rozsvecujú postupne po segmentoch, krajšie nárazníky a nové disky kolies, neznamená, že po zvezení v ňom nezbadá, že čosi je predsa-len iné. Prvá vec je podvozok. Ten základný predstavuje veľmi podarený kompromis medzi presnosťou ovládania, komfortom a schopnosťou čo najrýchlejšie utlmiť rázy väčších nerovností, navyše bez buchotu a pazvukov. Aj tento podvozok je naozaj veľmi dobrý. Náročnejší zákazníci si môžu priplatiť za adaptívne tlmiče DCC, ktoré umožňujú plynulo meniť ich tuhosť od mimoriadne komfortného nastavenia až po tvrdé športové. Pri jazde oceníte aj nový systém Travel Assist, ktorý umožňuje Passatu poloautonómnu jazdu v rozmedzí rýchlostí 0 – 210 km/h! Ten využíva radarový tempomat, údaje z máp, GPS a kamery rozpoznávajúce dopravné značenie, aby vedel sám prispôsobiť rýchlosť jazdy nielen podľa predpisov, ale aj podľa profilu cesty. To znamená, že sám pribrzdí do zákrut, pred križovatkami, kruhovými objazdmi a pri vjazde do obce. Vylepšená kamera precíznejšie rozpoznáva okraje cesty a nepotrebuje čiary na to, aby aspoň čiastočne fungoval systém udržiavania v jazdnom pruhu.

Samotná jazda v Passate môže byť efektívnejšia vďaka zabudovanej eSIM karte. Tá umožňuje Passatu byť neustále online a vy máte k dispozícii online dopravné spravodajstvo, ceny pohonných hmôt, počasie a podobne. Ak chcete využívať konektivitu s vaším smartfónom, môžete. Passat podporuje systémy Apple CarPlay, Android Auto aj MirrorLink. Telefón si potom môžete odložiť do praktickej schránky pred radiacou pákou, kde má lepší signál a môže sa bezdrôtovo nabíjať.

Asi najlepším pomocníkom vo vynovenom Passate sú adaptívne matrix LED svetlá IQ.Light, ktoré svietia parádne a fungujú vynikajúco. V konečnom dôsledku teda ani veľmi nezáleží, ktorý s motorov si pre Passat zvolíte. Ani s jedným nie je auto pomalé, všetky plnia najnovšie emisné normy. K dispozícii je automatická prevodovka aj pohon všetkých kolies. Passat je skrátka univerzál.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.