Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Ľudské šťastie si vyžaduje nové profesie a nové kritériá

V. konferencia Asociácie lektorov a kariérnych poradcov sa zameriava na fenomén ľudského šťastia.

Banská Bystrica, 7.október - Do tejto atraktívnej témy zakomponovali organizátori prednášky odborníkov z oblasti osobného rozvoja, celoživotného vzdelávania, krízového manažmentu aj komunikačných zručností.

Nasadenie informačných technológií, pracovný stres a rast negatívnych emócií sa v súčasnosti významne podieľajú na psychike ľudí v každom veku. Významnou výzvou pre budúci pracovný trh bude preto podpora profesií, ktoré pomôžu ľuďom identifikovať ich osobné dispozície, očakávania aj celoživotné vzdelávanie. O tom, že aj Slovensko vníma tento trend, svedčí aj takmer 150 účastníkov regionálneho odborného podujatia, ktoré ponúka vyhľadávané a aktuálne témy.

Konferencia pod názvom V hlavnej úlohe šťastie mapuje skúsenosti lektorov, kariérnych poradcov a personalistov z praxe. Tento atraktívny formát si dal za cieľ upozorniť na to, akú mieru zodpovednosti máme za svoj život, kde sa úzko prepája rodina, zamestnanie a osobnostné ambície. „Pocit šťastia je veľmi individuálny a paradoxom je, že omnoho lepšie si uvedomujeme, keď šťastní nie sme,“ upozorňuje Emília Jányová Lopušníková ,prezidentka Asociácie lektorov a kariérnych poradcov. „Plošné kritérium neexistuje, ale je možné predchádzať absencii šťastia aspoň v profesionálnej oblasti – vystríhať sa vyhorenia či pasívneho čakania na zmenu, ak sme nespokojní.“

Lektorka roka 2018 Olívia Hurbanová predstavuje koncept Zručnosti budúcnosti, kde považuje za kľúčové tzv. elastické myslenie zbavené dogmy a schopné interakcie. Psychológ a tréner Aleš Bednařík sa venuje mýtom a pravde o šťastí, tréner a kouč Vladimír Labáth obdobne spochybňuje všeobecne zavedené pojmy. Martina Georgievová sa zaoberá špeciálne témou, či je možmé byť šťastný v práci, a Juraj Málik sa delí so svojím inšpiratívnym podnikateľským príbehom.

Asociácia lektorov a kariérnych poradcov (ALPK) vznikla v roku 2012 s poslaním zabezpečovať kvalitnú prípravu v odbornom vzdelávaní, podnecovať a podporovať profesionálny a odborný rast členov a podporovať myšlienku celoživotného vzdelávania. Hlavnými aktivitami sú vzdelávacie kurzy, školenia, workshopy a konferencie pre členov, širokú verejnosť aj firmy. Klientom stačí zadať dopyt na lektora alebo na vzdelávanie a Asociácia ako zastrešujúca organizácia ponúkne školenie, pričom profil lektora alebo kariérneho poradcu je dostupný na webovej stránke.

Celoživotné vzdelávanie sa uskutočňuje prostredníctvom formálneho a neformálneho vzdelávania a informálneho učenia sa. Umožňuje každému doplniť, rozšíriť a prehĺbiť si získané vzdelanie, rekvalifikovať sa alebo uspokojiť svoje záujmy. Uskutočňuje sa v inštitúciách ďalšieho vzdelávania, v školách, školských a mimoškolských zariadeniach.

Mesiac vzdelávania

Ponuka kurzov

Akreditované vzdelávacie programy

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line