Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Zľavnené študentské lístky na dopravu s ISIC už aj cez mobil

Zľavnené študentské lístky na dopravu sa s ISIC dajú kupovať už aj cez mobil

(Zdroj: ISIC)

Od polovice septembra tohto roku majú študenti – držitelia platných preukazov ISIC (International Student Identity Card) možnosť zľavnene cestovať s virtuálnym cestovným lístkom v rámci integrovaného dopravného systému v bratislavskom kraji, pričom za necelé štyri týždne sa predalo takmer 10.000 takýchto študentských cestovných lístkov.

Zľavy, ktoré vyplývajú študentom na základe spolupráce Bratislavskej integrovanej spoločnosti, a.s. (BID) a držiteľa licencie ISIC na Slovensku združenia CKM SYTS, si študenti môžu uplatniť po zaregistrovaní svojho preukazu v mobilnej aplikácii IDS BK. Informoval o tom obchodný riaditeľ združenia CKM SYTS Vladimír Jedlička.

Aplikácia si pri registrácii overí platnosť preukazu ISIC priamo v databáze CKM SYTS, takže sa zaregistruje iba platný preukaz. Následne si môže držiteľ kupovať v rámci mobilnej aplikácie zľavnené jednorazové cestovné lístky. Takéto lístky sú priamo v mobile označené logom ISIC, čo je potvrdenie toho, že prebehla virtuálna kontrola platnosti preukazu ISIC.

Táto spolupráca má viac úspešných aspektov, ako napríklad odbúranie administratívnej náročnosti spojené s vybavovaním potvrdenia o štúdiu na škole, eliminovanie čakania v rade u dopravcu, ale je to odľahčenie aj pre školu, dopravcu i samotného držiteľa preukazu ISIC,“ priblížil Jedlička.

Aplikácia zároveň zrovnoprávňuje podmienky využívania zliav, či už ide o študentov domácich, zahraničných, študentov prvého alebo druhého stupňa vysokoškolského štúdia.

Spolupráca vznikla aj vďaka modernému prístupu našej spoločnosti, objednávateľov dopravných výkonov a dopravcov, ktorí sú zapojení do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji, vďaka dodávateľovi aplikácie IDS BK a pripravenosti ISIC z hľadiska technického zastrešenia digitálnej podoby spolupráce,“ informovala generálna riaditeľka BID, a.s. Zuzana Horčíková. Cestovné lístky, ktoré si cestujúci zakúpia v mobilnej aplikácii sú platné vo všetkých spojoch IDS BK, teda na linkách Dopravného podniku Bratislava, RegioJetu (linka S70), regionálnych autobusových linkách Slovak Lines a vo vlakoch ZSSK (linky S8, S20, S25, S50, S55,S60 a S65).

Podrobné informácie ako si zaregistrovať ISIC v aplikácii IDS BK a následne nakupovať zľavnené lístky nájdu držitelia preukazov na www.isic.sk/cestujsappkou.

Držitelia platných preukazov ISIC a ITIC majú nárok na zľavy a benefity na viac ako 1300 miestach na Slovensku a viac ako 150.000 miestach vo svete. Informácie o všetkých zľavách, novinkách sú na www.isic.sk

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.