Nedeľa, 6. december, 2020 | Meniny má MikulášKrížovkyKrížovky

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii (University of National and World Economy − UNWE) v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave zorganizovali dňa 8. októbra 2019 1. ročník medzinárodnej konferencie Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku − ISC SOVA 2019. Cieľom podujatia bola prezentácia teoretickej a praktickej bázy trvalo udržateľného úspešného podnikania vrátane úspešných príkladov z praxe.

V úvodných slovách rektor UNWE, prof. Statty STATTEV a rektor EU v Bratislave, prof. Ferdinand DAŇO vyjadrili intenzívny záujem o rozvoj bilaterálnej akademickej spolupráce. Rektor UNWE odovzdal počas plenárneho zasadnutia rektorovi EU v Bratislave Ocenenie prof. Stefana Bobcheva za vynikajúci príspevok k rozvoju akademickej spolupráce medzi UNWE a EU v Bratislave. Podujatie sa konalo za aktívnej spolupráce veľvyslanectva Slovenskej republiky v Bulharsku. Veľvyslanec SR v Bulharsku, J.E. Manuel KORČEK vo svojom príhovore vyzdvihol význam konferencie a podporil akademickú spoluprácu medzi slovenskými a bulharskými univerzitami.

Diskusné fórum I. pod vedením prof. Valentina KISIMOVA, riaditeľa Centra pre počítačové inovačné systémy a prof. Nikolaya SHTEREVA, vedúceho Odboru priemyselného podnikania UNWE bolo zamerané na udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a Bulharsku vo veľkých podnikoch. Reprezentanti firmy ESET Ing. Martin BALUŠÍK, Deputy CFO a Ing. Jana MICHALAKOVÁ, Chief Global Treasure, prezentovali integrálne fungujúci model úspešného udržateľného podnikania multinacionálnej korporácie so slovenským kapitálom.

Diskusné fórum II. pod vedením doc. Gabriely DUBCOVEJ, z Katedry podnikovohospodárskej FPM a prof. Kirila TODOROVA, riaditeľa Inštitútu podnikania UNWE sa venovalo udržateľnému úspešnému podnikaniu na Slovensku a Bulharsku v malých a stredných podnikoch. Príklad dobrej praxe bol predstavený prostredníctvom firmy Lyra Chocolate, ktorú zastupoval Karol STYBLO, riaditeľ spoločnosti.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mikuláš s Majkom Spiritom? Môžete si ho užiť u vás doma

Bol to ťažký rok a my sme naozaj poslúchali. Zaslúžime si mikulášsku nádielku!

Väčšina fajčiarov dala deťom cigarety, ak si vypýtali

Až polovica mladých fajčiarov nemá problém kúpiť si tabakové výrobky sama.

Podcast: Jeden lístok, veľa tratí

Vypočujte si rozhovor s Mirkou Miškechovou, tvárou a hlasom kampane SAD Trenčín.