Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii (University of National and World Economy − UNWE) v spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave zorganizovali dňa 8. októbra 2019 1. ročník medzinárodnej konferencie Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku − ISC SOVA 2019. Cieľom podujatia bola prezentácia teoretickej a praktickej bázy trvalo udržateľného úspešného podnikania vrátane úspešných príkladov z praxe.

V úvodných slovách rektor UNWE, prof. Statty STATTEV a rektor EU v Bratislave, prof. Ferdinand DAŇO vyjadrili intenzívny záujem o rozvoj bilaterálnej akademickej spolupráce. Rektor UNWE odovzdal počas plenárneho zasadnutia rektorovi EU v Bratislave Ocenenie prof. Stefana Bobcheva za vynikajúci príspevok k rozvoju akademickej spolupráce medzi UNWE a EU v Bratislave. Podujatie sa konalo za aktívnej spolupráce veľvyslanectva Slovenskej republiky v Bulharsku. Veľvyslanec SR v Bulharsku, J.E. Manuel KORČEK vo svojom príhovore vyzdvihol význam konferencie a podporil akademickú spoluprácu medzi slovenskými a bulharskými univerzitami.

Diskusné fórum I. pod vedením prof. Valentina KISIMOVA, riaditeľa Centra pre počítačové inovačné systémy a prof. Nikolaya SHTEREVA, vedúceho Odboru priemyselného podnikania UNWE bolo zamerané na udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a Bulharsku vo veľkých podnikoch. Reprezentanti firmy ESET Ing. Martin BALUŠÍK, Deputy CFO a Ing. Jana MICHALAKOVÁ, Chief Global Treasure, prezentovali integrálne fungujúci model úspešného udržateľného podnikania multinacionálnej korporácie so slovenským kapitálom.

Diskusné fórum II. pod vedením doc. Gabriely DUBCOVEJ, z Katedry podnikovohospodárskej FPM a prof. Kirila TODOROVA, riaditeľa Inštitútu podnikania UNWE sa venovalo udržateľnému úspešnému podnikaniu na Slovensku a Bulharsku v malých a stredných podnikoch. Príklad dobrej praxe bol predstavený prostredníctvom firmy Lyra Chocolate, ktorú zastupoval Karol STYBLO, riaditeľ spoločnosti.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.