Utorok, 4. august, 2020 | Meniny má Dominik, DominikaKrížovkyKrížovky

Bezpečnosť pri práci je priorita, pomáhajú i moderné technológie

Správne nastavenie systému bezpečnosti na pracovisku zvyšuje dobrý pocit zamestnancov, a tým aj ich efektivitu. Je teda v záujme zamestnávateľa, aby sa o takéto pracovisko pričinil. Príkladom takéhoto prístupu je spoločnosť Faurecia Leather Košice, s.r.o. ktorá prichádza s inovatívnym riešením.

V júli 2019 spoločnosť zaviedla do praxe Blaxtair - inteligentnú palubnú kameru. Dôvod tohto rozhodnutia je jednoznačný - zvýšiť bezpečnosť a ochranu zdravia zamestnancov pri práci. Zariadenie je umiestnené na vysokozdvižných elektrických vozíkoch a pomáha predchádzať kolíziám medzi vozíkmi a chodcami. Funguje na princípe vizuálneho a zvukového signálu, ktorý vodiča upozorní na chodca alebo inú prekážku, a následne automaticky spomalí.

Cestou je eliminácia rizík

“Počas pätnástich rokov pôsobenia na trhu v Košiciach neustále dbáme na zvyšovanie bezpečnosti práce našich zamestnancov. Filozofiou spoločnosti Faurecia Leather Košice, s.r.o. je eliminácia akýchkoľvek možných rizík, ktoré by mohli ohroziť zdravie a bezpečnosť našich ľudí vo všetkých oblastiach. V súvislosti s aktuálnymi trendami automatizácie, zavádzania asistenčných systémov a autonómneho riadenia vo vozidlách, sme sa začali zaujímať o možnosť inštalácie podobného systému aj do vysokozdvižných vozíkov, ktoré predstavujú možné riziko počas ich pohybu. Následne sme našli na trhu inovatívnu technológiu, systém Blaxtair, ktorý spĺňa všetky naše požiadavky na dodatočnú ochranu ľudí v okolí vysokozdvižného vozíka. Systém sme implementovali do všetkých našich vysokozdvižných vozíkov a sme presvedčení, že tento krok bude viesť k ďalšiemu zvýšeniu bezpečnosti a ochrany zdravia v našej spoločnosti.” uviedol riaditeľ závodu - Ľubomír Lengyel.

Spoločnosť Faurecia Leather Košice, s.r.o. patrí k popredným zamestnávateľom v Košickom kraji, pričom v súčasnosti zamestnáva viac ako 900 ľudí. Zavedenie inteligentnej palubnej kamery do praxe nie je jediným projektom, ktorým plánuje dosiahnuť zlepšenie pracovného prostredia a podmienok zamestnancov. V súlade s princípom neustáleho zlepšovania sa, spoločnosť využíva najmodernejšie technológie, bezpečné produkty a zavádza moderné trendy v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície

Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy

Pochod smrti

Hrôzy druhej svetovej vojny sú aj dnes ešte stále živé a je potrebné si ich neustále pripomínať.

Prežil som pochod smrti

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním