Sobota, 16. november, 2019 | Meniny má Agnesa

Bezpečnosť pri práci je priorita, pomáhajú i moderné technológie

Správne nastavenie systému bezpečnosti na pracovisku zvyšuje dobrý pocit zamestnancov, a tým aj ich efektivitu. Je teda v záujme zamestnávateľa, aby sa o takéto pracovisko pričinil. Príkladom takéhoto prístupu je spoločnosť Faurecia Leather Košice, s.r.o. ktorá prichádza s inovatívnym riešením.

V júli 2019 spoločnosť zaviedla do praxe Blaxtair - inteligentnú palubnú kameru. Dôvod tohto rozhodnutia je jednoznačný - zvýšiť bezpečnosť a ochranu zdravia zamestnancov pri práci. Zariadenie je umiestnené na vysokozdvižných elektrických vozíkoch a pomáha predchádzať kolíziám medzi vozíkmi a chodcami. Funguje na princípe vizuálneho a zvukového signálu, ktorý vodiča upozorní na chodca alebo inú prekážku, a následne automaticky spomalí.

Cestou je eliminácia rizík

“Počas pätnástich rokov pôsobenia na trhu v Košiciach neustále dbáme na zvyšovanie bezpečnosti práce našich zamestnancov. Filozofiou spoločnosti Faurecia Leather Košice, s.r.o. je eliminácia akýchkoľvek možných rizík, ktoré by mohli ohroziť zdravie a bezpečnosť našich ľudí vo všetkých oblastiach. V súvislosti s aktuálnymi trendami automatizácie, zavádzania asistenčných systémov a autonómneho riadenia vo vozidlách, sme sa začali zaujímať o možnosť inštalácie podobného systému aj do vysokozdvižných vozíkov, ktoré predstavujú možné riziko počas ich pohybu. Následne sme našli na trhu inovatívnu technológiu, systém Blaxtair, ktorý spĺňa všetky naše požiadavky na dodatočnú ochranu ľudí v okolí vysokozdvižného vozíka. Systém sme implementovali do všetkých našich vysokozdvižných vozíkov a sme presvedčení, že tento krok bude viesť k ďalšiemu zvýšeniu bezpečnosti a ochrany zdravia v našej spoločnosti.” uviedol riaditeľ závodu - Ľubomír Lengyel.

Spoločnosť Faurecia Leather Košice, s.r.o. patrí k popredným zamestnávateľom v Košickom kraji, pričom v súčasnosti zamestnáva viac ako 900 ľudí. Zavedenie inteligentnej palubnej kamery do praxe nie je jediným projektom, ktorým plánuje dosiahnuť zlepšenie pracovného prostredia a podmienok zamestnancov. V súlade s princípom neustáleho zlepšovania sa, spoločnosť využíva najmodernejšie technológie, bezpečné produkty a zavádza moderné trendy v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.

Iba tento víkend: Predplaťte si SME.sk za mimoriadnu cenu

Získajte SME.sk k 30. výročiu nežnej revolúcie iba za 30 eur na celý rok.