Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Unikát medzi značkami. CUPRA

Výkon, Technológie, Rýchlosť, Exkluzivita... CUPRA.

(Zdroj: SEAT)

Ide o oveľa viac, ako len o rýchlu jazdu. Ide o zvuk, materiály použité v interiéri vozidla ale hlavne o pocit. Auto s vysokým výkonom osloví všetky zmysly. Najskôr osloví vizuálna príťažlivosť a prémiový pocit pri nasadnutí. Celkový dojem spája praktické SUV a športovú prémiovosť. Výsledok je ohromujúci a zožliapnutie plynového pedála doslova vyráža dych.

Model CUPRA Ateca otvoril novú triedu vysoko výkonných športovo úžitkových vozidiel a zostáva naďalej jedinečným modelom vo svojom segmente. Perfektne spĺňa požiadavky zákazníkov a napriek svojej nespútanej sile, dokáže naďalej plnohodnotne slúžiť ako bezpečné rodinné SUV s prijateľnou spotrebou na každý deň a nielen na radosť z jazdy cez víkend.

CUPRA neustále počúva srdcia zákazníkov túžiacich sa odlíšiť a požadujúcich nápadný vzhľad, štýlový interiér a vysoký výkon. Prichádza tak CUPRA Ateca Special Edition a posúva zážitok opäť na novú úroveň.

Modelom CUPRA Ateca Special Edition chce značka osloviť milovníkov SUV limitovanou verziou. Antonino Labate, riaditeľ pre stratégiu a rozvoj podnikania značky CUPRA pri premiére novinky vysvetlil: „jedinečnosť je jednou zo základných hodnôt vízie CUPRA. Rovnako, ako sme to urobili minulý rok modelom CUPRA R, teraz chceme ponúkať limitovanú verziu nášho najúspešnejšieho modelu a osloviť nadšencov, ktorí majú zmysel pre exkluzívny dizajn produktov. Modelom CUPRA Ateca Special Edition sme posunuli individualizáciu na novú úroveň.“

Srdcom a dušou modelu CUPRA Ateca Special Edition zostáva technologicky vysoko vyspelý, turbom prepĺňaný benzínový štvorvalec s priamym vstrekovaním paliva 2.0 TSI, ktorý dosahuje výkon 221 kW (300 k) a maximálny krútiaci moment 400 Nm. Dokonalú súhru vodiča a stroja zabezpečuje rýchlo radiaca 7-stupňová dvojspojková prevodovka DSG, systém pohonu všetkých kolies 4Drive a progresívne riadenie.

CUPRA Ateca Special Edition teraz vyžaruje ešte väčšie sebavedomie a charizmu vďaka novým prvkom vybavenia, ktorými sa ešte viac odlišuje od konkurentov v segmente.

Limitovaná edícia 1999 kusov – exkluzívne 5 kusov pre slovenský trh

S vysokým výkonom modelu CUPRA Ateca je v harmónii nápadný exteriér, ešte ďalej umocnený limitovanou verziou Special Edition.

Exkluzívne 20-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny medenej farby s novým dizajnom nielen prinášajú novú estetiku exteriéru, ale aj rozširujú rozchod a umožňujú pohľad na štandardné brzdy Brembo. Karbónové prvky medenej farby zvýrazňujú vonkajšie spätné zrkadlá a zadný spojler, zvyšujúci aerodynamický prítlak. Súčasťou modifikácií je aj výfuková sústava Akrapovic z titánu. Vďaka tomuto materiálu znižuje hmotnosť vozidla o 7 kg a súčasne vytvára fascinujúcejší zvuk vysoko výkonného SUV.

Exkluzívny lak Graphene Grey v kombinácii s medenými nápismi CUPRA dodávajú dizajnu karosérie ešte exkluzívnejšiu úroveň.

Exkluzívny interiér šitý na mieru

Odlišný je aj interiér modelu CUPRA Ateca Special Edition, je vizuálne ešte atraktívnejší a príjemnejší na dotyk.

Škrupinové športové predné sedadlá, rovnako ako aj zadné sedadlá a výplne dverí sú potiahnuté alcantarou s exkluzívnym farebným odtieňom Petrol Blue, ktorý je absolútnou novinkou. Exkluzívny nádych interiéru dodávajú medené obklady z ušľachtilého materiálu. Nový dizajn interiéru dopĺňajú čierne obruby mriežok ventilácie a stredovej konzoly, ako aj špeciálne rohožky CUPRA.

CUPRA Ateca Special Edition v limitovanej edícií bude dostupná už pred koncom tohto roka.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.