Piatok, 15. november, 2019 | Meniny má Leopold

Unikát medzi značkami. CUPRA

Výkon, Technológie, Rýchlosť, Exkluzivita... CUPRA.

(Zdroj: SEAT)

Ide o oveľa viac, ako len o rýchlu jazdu. Ide o zvuk, materiály použité v interiéri vozidla ale hlavne o pocit. Auto s vysokým výkonom osloví všetky zmysly. Najskôr osloví vizuálna príťažlivosť a prémiový pocit pri nasadnutí. Celkový dojem spája praktické SUV a športovú prémiovosť. Výsledok je ohromujúci a zožliapnutie plynového pedála doslova vyráža dych.

Model CUPRA Ateca otvoril novú triedu vysoko výkonných športovo úžitkových vozidiel a zostáva naďalej jedinečným modelom vo svojom segmente. Perfektne spĺňa požiadavky zákazníkov a napriek svojej nespútanej sile, dokáže naďalej plnohodnotne slúžiť ako bezpečné rodinné SUV s prijateľnou spotrebou na každý deň a nielen na radosť z jazdy cez víkend.

CUPRA neustále počúva srdcia zákazníkov túžiacich sa odlíšiť a požadujúcich nápadný vzhľad, štýlový interiér a vysoký výkon. Prichádza tak CUPRA Ateca Special Edition a posúva zážitok opäť na novú úroveň.

Modelom CUPRA Ateca Special Edition chce značka osloviť milovníkov SUV limitovanou verziou. Antonino Labate, riaditeľ pre stratégiu a rozvoj podnikania značky CUPRA pri premiére novinky vysvetlil: „jedinečnosť je jednou zo základných hodnôt vízie CUPRA. Rovnako, ako sme to urobili minulý rok modelom CUPRA R, teraz chceme ponúkať limitovanú verziu nášho najúspešnejšieho modelu a osloviť nadšencov, ktorí majú zmysel pre exkluzívny dizajn produktov. Modelom CUPRA Ateca Special Edition sme posunuli individualizáciu na novú úroveň.“

Srdcom a dušou modelu CUPRA Ateca Special Edition zostáva technologicky vysoko vyspelý, turbom prepĺňaný benzínový štvorvalec s priamym vstrekovaním paliva 2.0 TSI, ktorý dosahuje výkon 221 kW (300 k) a maximálny krútiaci moment 400 Nm. Dokonalú súhru vodiča a stroja zabezpečuje rýchlo radiaca 7-stupňová dvojspojková prevodovka DSG, systém pohonu všetkých kolies 4Drive a progresívne riadenie.

CUPRA Ateca Special Edition teraz vyžaruje ešte väčšie sebavedomie a charizmu vďaka novým prvkom vybavenia, ktorými sa ešte viac odlišuje od konkurentov v segmente.

Limitovaná edícia 1999 kusov – exkluzívne 5 kusov pre slovenský trh

S vysokým výkonom modelu CUPRA Ateca je v harmónii nápadný exteriér, ešte ďalej umocnený limitovanou verziou Special Edition.

Exkluzívne 20-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny medenej farby s novým dizajnom nielen prinášajú novú estetiku exteriéru, ale aj rozširujú rozchod a umožňujú pohľad na štandardné brzdy Brembo. Karbónové prvky medenej farby zvýrazňujú vonkajšie spätné zrkadlá a zadný spojler, zvyšujúci aerodynamický prítlak. Súčasťou modifikácií je aj výfuková sústava Akrapovic z titánu. Vďaka tomuto materiálu znižuje hmotnosť vozidla o 7 kg a súčasne vytvára fascinujúcejší zvuk vysoko výkonného SUV.

Exkluzívny lak Graphene Grey v kombinácii s medenými nápismi CUPRA dodávajú dizajnu karosérie ešte exkluzívnejšiu úroveň.

Exkluzívny interiér šitý na mieru

Odlišný je aj interiér modelu CUPRA Ateca Special Edition, je vizuálne ešte atraktívnejší a príjemnejší na dotyk.

Škrupinové športové predné sedadlá, rovnako ako aj zadné sedadlá a výplne dverí sú potiahnuté alcantarou s exkluzívnym farebným odtieňom Petrol Blue, ktorý je absolútnou novinkou. Exkluzívny nádych interiéru dodávajú medené obklady z ušľachtilého materiálu. Nový dizajn interiéru dopĺňajú čierne obruby mriežok ventilácie a stredovej konzoly, ako aj špeciálne rohožky CUPRA.

CUPRA Ateca Special Edition v limitovanej edícií bude dostupná už pred koncom tohto roka.

O2 opäť pripomína, že sloboda nie je samozrejmosť

Tentokrát konceptom „Krajiny, do ktorej sa nechceme vrátiť“ a desiatkou ďalších projektov zameraných na 17. november.

Čo funguje v českom obchodnom registri lepšie ako na Slovensku

V Českej republike majú notári s účinnosťou od 1. januára 2015 právomoc na žiadosť oprávnenej osoby vykonať zápis do VR.

30 rokov slobody: Predplaťte si SME.sk za mimoriadnu cenu

Získajte SME.sk k 30. výročiu nežnej revolúcie iba za 30 eur na celý rok.