Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Chcete podnikať zodpovedne? Inšpirácia mieri do Starej Tržnice

BLF CSR Summit, najväčšia konferencia o zodpovednom podnikaní, bude už 12. novembra.

Povedomie o zodpovednom podnikaní (CSR z angl. corporate social responsibility) narastá. Kým v roku 2011 vedelo firmu podnikajúcu zodpovedne spontánne uviesť len 21 % opýtaných, v roku 2017 to bolo až 53 %.*

Posun vo vnímaní CSR je výrazný aj vo firmách. „Kým pred 16 rokmi sme na konferencii vysvetľovali pojem udržateľnosť, dnes prinášame konkrétnu inšpiráciu, ako CSR robiť v praxi,“ hovorí Ivana Vagaská, senior programová manažérka Nadácie Pontis, ktorá spolu s tímom stojí za organizáciou BLF CSR Summitu.

Prináša svetové trendy a domáce príklady

Prečo majú vnútropodnikové inovácie silu zmeniť spoločnosť? Čo sa stane, keď sa firma pustí do témy dôstojného umierania? Ako zvládnuť potreby viacerých generácií na pracovisku? O skúsenosti sa podelia zahraniční rečníci, ktorých doplnia najlepšie príklady domácej praxe.

Tie prinesie nový blok BLF Talks, diskusia s riaditeľmi obchodných reťazcov či debata s predstaviteľmi slovenských médií. „U členov združenia Business Leaders Forum, po ktorom je konferencia aj pomenovaná, nájdeme veľa riešení aplikovateľných aj v slovenských podmienkach,“ vysvetľuje I. Vagaská.

Po prvý raz ocení prínos k Cieľom udržateľného rozvoja

Priestor dostanú aj Ciele udržateľného rozvoja (SDGs), ktoré definovala OSN v roku 2015. Ich myšlienkou je, že iba spoluprácou rôznych aktérov máme silu skončiť s chudobou, bojovať proti nerovnostiam či zastaviť klimatickú zmenu.

„Veríme, že keď ukážeme príklady toho, ako sa to dá, motivujeme aj ostatných k zmene,“ objasňuje I. Vagaská.

Súčasťou BLF CSR Summitu je preto aj slávnostné udeľovanie Cien SDGs v kategóriách Verejný sektor, Mimovládna nezisková organizácia, Mediálna kampaň, Líder do 30 a nad 30 rokov.

* Zdroj: Reprezentatívne prieskumy Nadácie Pontis realizované s agentúrou FOCUS

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line