Sobota, 14. december, 2019 | Meniny má Branislava, Bronislava

Obyčajné dáta sa dokážu premeniť na neobyčajné veci

Pomôžu pestúnskym rodinám.

O pár týždňov sú tu opäť Vianoce a viacerí z vás možno už teraz premýšľajú, ako spraviť niečo výnimočné, vďaka čomu sa najkrajšie sviatky roka môžu stať neobyčajnými. Tento rok máte aj vy jedinečnú možnosť prispieť k tomu, aby sa pre niektoré rodiny stali tieto Vianoce zázračné. Vedeli ste, že obyčajné dáta dokážu neobyčajné veci a môžu sa premeniť na výnimočný darček, ktorý poteší vybrané pestúnske rodiny?

Internet patrí do každodenného života väčšiny ľudí. Umožňuje nám získavať množstvo informácií a poznatkov, komunikovať s najbližšími príbuznými a priateľmi, zdieľať vzácne momenty, učiť sa cudzie jazyky, mať prehľad o dianí okolo nás, vzdelávať sa a rozvíjať svoj talent a záujmy. Dôležitým pomocníkom je aj v pestúnskych rodinách, ktoré do svojho náručia s láskou prijali deti, dali im pocit bezpečia a lásku, ktorá by im inak chýbala.

Každé dieťa si zaslúži rodinu

Nie každé dieťa má šťastie, že vyrastá v milujúcej rodine s biologickými rodičmi. Občianske združenie Návrat zastáva myšlienku, že dieťa, ktoré stratilo rodinu, potrebuje rodinu, a preto sa už dlhé roky venuje umiestňovanou opustených detí do náhradných rodín. Orange ich v tomto zmysluplnom zámere podporuje, a preto sa rozhodol, že spolu so svojimi zákazníkmi obdaruje 100 vybraných pestúnskych rodín. Ak chcete prispieť aj vy a urobiť dobrý skutok, môžete tak urobiť bezplatnou SMS v tvare DARUJEM na číslo 100. O svoje dáta neprídete, darujete iba tie dáta, ktoré ste nestihli minúť do konca svojho fakturačného obdobia a by inak prepadli. Vás to nebude stáť ani cent, pomôžete však zmeniť budúcnosť detí v pestúnskych rodinách k lepšiemu.

Obyčajné dáta dokážu neobyčajné veci

Za každých 7 200 GB nespotrebovaných dát vyzbieraných od zákazníkov Orange obdaruje jednu pestúnsku rodinu. K darovaným dátam pridá Orange balík služieb, potrebné zariadenia a kurz bezpečného používania internetu, keďže mu záleží, aby jeho zákazníci využívali internet zodpovedne a vedeli odolávať nástrahám vo virtuálnom svete. Viac informácií nájdete na stránke www.orange.sk/darujem.

Každý môže byť nápomocný

Počas Vianoc si oveľa viac všímame ľudí s neľahkým osudom a uvedomujeme si aké máme šťastie, že môžeme prežívať sviatky v zdraví a pokoji. Ak poznáte príbeh niekoho, kto sa ocitol v tiesni a zaslúži si pomoc, stačí iba váš nápad. Nadácia Orange už 18 rokov pomáha v rámci grantového programu Darujte Vianoce tam, kde by inak Vianoce chýbali. Výnimočnosťou tohto programu je to, že nežiadate o pomoc pre seba, ale pre niekoho iného a následne osobne asistujete pri realizácii tejto pomoci. Na splnenie vianočných snov sa aj tento rok prerozdelí celková suma 50 000 eur. Žiadať o vianočnú podporu môžete až do 13. novembra 2019 na stránke www.nadaciaorange.sk.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,5 miliónov čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Lámete si hlavu nad vianočným darčekom?

Prekvapte obsahom. Darujte čítanie od SME.sk na celý rok.

Kam na výlet so svojimi známymi

Darovať možete aj kúsok Slovenska.

First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely

First moment zľavy do Turecka očakáva veľa dovolenkárov. Ušetrite za top hotely.