Šéf Telekomu na Slovensku: Chceme Slovensko zmeniť k lepšiemu

Slovak Telekom podporuje projekty prinášajúce do spoločnosti zmeny k lepšiemu.

Slovak Telekom patrí medzi stálice podnikateľského prostredia na Slovensku a dlhodobo sa zameriava najmä na podporu projektov a aktivít, ktoré majú šancu priniesť do našej spoločnosti zmenu k lepšiemu. O tom, ako konkrétne chce zmeniť spoločnosť, sme sa rozprávali s jej riaditeľom Dušanom Švalekom.

Ako chce Telekom zlepšiť Slovensko?

Našou prioritou je umožniť všetkým jednotlivcom a firmám komunikovať medzi sebou využitím tých najmodernejších informačných technológií. Digitalizujeme Slovensko, pretože dostupný internet a internetová gramotnosť vedú k rozvoju vzdelanosti, podnikania a v neposlednom rade slobody všetkých nás. Internet otvára pomyslené dvere do sveta, k informáciám, vedomostiam a umožňuje každému využiť svoj potenciál, či chce budovať vedu, podnikať, alebo len komunikovať s ostatnými. V tom vidím našu firmu ako hnaciu silu, ktorá prináša inovácie a pokrok pre komunity či už cez rôzne vzdelávacie projekty pre mladých ľudí, podporu grantových projektov a neziskových organizácií, až po našu dlhodobú podporu nepočujúcich.

Prečo pomáhate práve nepočujúcim?

Vzhľadom na bohatú históriu uvádzania technologických noviniek pre našich zákazníkov je len logické, že sme sa rozhodli pomáhať práve v oblasti komunikácie, v ktorej sa cítime byť expertmi. Nepočujúcim sa venujeme už viac ako 16 rokov a za tento čas sme stihli podporiť množstvo užitočných aktivít. Jednou z tých najvydarenejších je služba Online tlmočník, ktorá umožňuje nepočujúcim cez videohovor posunkovať s kýmkoľvek, čo je veľmi užitočné v každodenných situáciách, kedy sa potrebujú dohovoriť v obchode či na úradoch. Aj vďaka tomuto úspechu sme sa rozhodli podporiť cez Nadačný Fond Telekomu vývoj aplikácie COrvus, vďaka ktorej môžu už aj ľudia so zrakovým postihnutím využívať užitočné funkcie moderných inteligentných telefónov. Vďaka našej pomoci v týchto dňoch vzniká mobilná aplikácia, ktorá pomáha preklenúť komunikačnú bariéru ľuďom s mentálnym postihnutým. Sme hrdí na to, že vďaka týmto unikátnym projektom búrame bariéry v medziľudskej komunikácii.

Aké ďalšie aktivity za tento rok si ceníte?

Životné prostredie a ekológia sú pre nás veľmi dôležité a som veľmi rád, že sa nám tento rok podarilo obľúbenú letnú Magio pláž a nočný beh – Telekom Night Run – zrealizovať ekologickejšie ako kedykoľvek predtým. Vďaka separovaniu sa nám na Magio pláži podarilo znížiť množstvo komunálneho odpadu na polovicu, znížili sme vizuálny smog a úplne sme sa zbavili jednorazového odpadu a plastových slamiek. Okrem toho všetky prevádzky využívali energiu zo solárnych panelov a bio odpad sme premenili na elektrickú energiu pre stovky domácností. Podobne sme riešili aj športové podujatie Telekom Night Run, ktoré bolo navrhnuté ako „zelené“ tak, aby neprodukovalo zbytočný odpad a napríklad aj tričká pre bežcov boli vyrobené na Slovensku z recyklovaného plastu, čo len podčiarkuje, že ak sa chce, všetko sa dá, len to vyžaduje vložiť do toho kus srdca.

Ako môžu pomôcť technológie pri zmene spoločnosti?

Technológie môžeme považovať za prostriedok zmeny, pričom rýchly optický internet je ako diaľnica budúcnosti pre rozvoj digitálnej ekonomiky. Čím väčšiemu počtu ľudí ho prinesieme, tým viac pomôžeme aj rozvoju talentov. Najcitlivejšie preto vnímame práve potrebu vzdelávania spoločnosti v oblasti informačných a komunikačných technológií. Je to tiež oblasť ktorej sa venujeme a na ktorú sa chceme aj do budúcnosti zamerať, aby sme podporili našu krajinu na ceste k informatizácii, ako prostriedku pre budovanie slobodnej a ekonomicky silnej spoločnosti.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 740
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 553
  3. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 069
  4. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 902
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 617
  6. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 9 675
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 104
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 099
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 16 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 16 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 28. mar
SkryťZatvoriť reklamu