Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na EUBA

Prezentácia zahraničných partnerských univerzít na 4th International Study Abroad FairPrezentácia zahraničných partnerských univerzít na 4th International Study Abroad Fair (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Dňa 5. novembra 2019 Ekonomická univerzita v Bratislave usporiadala 4. ročník medzinárodného veľtrhu mobilitného štúdia - International Study Abroad Fair. Cieľom tohto podujatia bolo sprostredkovanie informácií o možnostiach mobilitného štúdia a stáže v zahraničí v rámci programu Európskej komisie Erasmus+ a bilaterálnej spolupráce. Podujatie organizačne zabezpečilo Oddelenie medzinárodnej mobility Centra medzinárodných vzťahov.

Veľtrh otvoril Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy, ktorý v úvodnej časti podujatia odovzdal tiež ocenenie za 1. miesto vo fotosúťaži určenej pre zahraničných študentov. Autorom výhernej fotografie bol Mirko RABINO z Università degli Studi di Torino, Taliansko. Prítomným študentom sa tiež prihovoril Rafael ALONSO Veloso z veľvyslanectva Brazílie na Slovensku, ktorý zdôraznil, že zahraničný výmenný pobyt „je dôležitá skúsenosť napomáhajúca rozšíriť nielen naše obzory, ale aj kritický pohľad na svet, v ktorom žijeme“.

Zahraniční študenti, ktorí aktuálne študujú na EU v Bratislave v zimnom semestri akademického roka 2019/2020, prezentovali v národných stánkoch svoje domáce univerzity. Novinkou štvrtej edície bol aj bohatý sprievodný program, v rámci ktorého študenti z 25 krajín prezentovali zaujímavosti zo svojich krajín. Zastúpené boli univerzity z Nemecka, Belgicka, Francúzska či mimoriadne populárneho Španielska a Talianska. Aktuálne študujú na EU v Bratislave aj študenti z Uzbekistanu, Ruska, či Bhutánu.

Viac informácií o partnerskej sieti EU v Bratislave: Partnerské inštitúcie a medzinárodné organizácie.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli

Je akumulátorová technológia dostatočne vyspelá, aby konečne poslala fosílne palivá do minulosti, kam patria?

Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti

Spoločenská zodpovednosť a hľadanie zmyslu existencie firmy je svetovým trendom, ktorý neobišiel ani slovenské spoločnosti.

Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"

Podporte svojím nákupom v dm počas piatkového „Black Friday“ prípravu slávnostného jedla pre ľudí v zlej životnej situácii.