Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Laserovou terapiou proti chorobám z povolania

Laserovou terapiou proti chorobám z povolania akou je aj syndróm karpálneho tunela.

Priestory Therapy HousePriestory Therapy House (Zdroj: Therapy House)

Chorobou z povolania na Slovensku trpia najmä ľudia medzi 50. až 59. rokom života a niekedy ani operačná cesta nie je spôsob ako sa dostať zo zdravotných problémov naspäť do aktívneho života. Vyplýva to zo štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Podľa NCZI v roku 2018 takmer polovicu prípadov chorôb z povolania tvorili ochorenia horných končatín z dlhodobého nadmerného a jednostranného zaťaženia, pričom spomedzi nich dominuje syndróm karpálneho tunela. Jednou z foriem liečby napríklad aj tohto ochorenia je fotobiomodulácia (laser), ktorá odstraňuje bolesti pohybového systému.

Fotobiomodulácia je ošetrenie laserom, pričom ide o neinvazívnu a nebolestivú metódu, ktorú klienti označujú dokonca ako príjemnú. Zaznamenali sme postupné zlepšovanie stavu, ktoré je viditeľné už po niekoľkých aplikáciách. Vďaka tomu, že laserová liečba je vedecky potvrdenou metódou, je výbornou alternatívou namiesto užívania liekov proti bolesti a zápalu,“ vysvetlila hlavná fyzioterapeutka spoločnosti Therapy House Jurina Orosová.

Laser pôsobí prostredníctvom fotobiomodulácie, čo je označenie procesu, v ktorom svetlo špecifických vlnových dĺžok stimuluje bunkové funkcie a vedie k pozitívnym biochemickým zmenám v poranenom tkanive. Spúšťa sa zaplavením tkanív fotónmi, ktoré odovzdajú energiu bunkám. Jej dôsledkom je zvýšenie cirkulácie v poškodenej oblasti a to znamená ústup bolesti, vyliečenie zápalu, zmenšenie opuchu a umožní organizmu zužitkovať vlastné liečebné sily.

Táto metóda je vhodná nielen na liečbu syndrómu karpálneho tunela. Medzi hlavné indikácie patria bolesti súvisiace so zranením alebo ochorením chrbtice, degeneratívne poškodenie kĺbov spojené so zápalom a bolesťou a tiež poškodenia svalov a šliach. Ošetrenia sú vhodné ako pre ľudí so sedavým zamestnaním, manuálne pracujúcich či aktívnych a vrcholových športovcov,“ uviedla Orosová.

Spoločnosť Therapy House, sídliaca v Bratislave, vznikla v roku 2017 a bola založená za účelom implementácie inovatívnych laserových technológií do terapeutickej praxe. Používa na to laserové prístroje 4. triedy, ktoré sú najvyššou výkonnostnou triedou svojho druhu. Účinné sú pri akútnej aj chronickej bolesti a svojimi ďalšími účinkami ako napríklad protizápalovými, protiopuchovými a stimulačnými komplexne pôsobia na obnovu poškodených tkanív. Pre viac informácii navštívte stránku https://therapyhouse.sk/ .

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.

Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?

Fukár na lístie, s ktorým sa dá popadané lístie, ihličie, či pokosená tráva ľahko nafúkať na kompost, či pozbierať do vriec.