Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dozviete sa nielen to, ako tieto systémy fungujú.

Moderné autá sú veľmi komplexné a zákazníci majú čoraz menej času. Aj po kúpe auta tak väčšinou sadnú za volant a jazdia. To, čo potrebujú, sa naučia takpovediac za pochodu (lepšie povedané – za jazdy). Lenže autá toho dokážu často oveľa viac, než by ste od nich očakávali. Veľké množstvo šoférov ani netuší, čo všetko v aute má alebo ako to funguje.

Slovenský Volkswagen má na svojom YouTube kanáli niekoľko videí, ktoré popisujú jednotlivé prvky výbavy a rôzne funkcie auta. A videá neustále pribúdajú. Aj taká elementárna vec ako kľúč od auta má totiž viac funkcií, než sa zdá. V ďalších videách sa dozviete o parkovacích asistentoch, bezkľúčovom odomykaní či rôznych bezpečnostných prvkoch, ktorých existenciu ste si možno vôbec neuvedomili.

Videá pribúdajú
Nedávno pribudli do portfólia tri nové videá. Týkajú sa troch systémov, ktoré oceníte v hustej mestskej premávke alebo na diaľnici: monitorovanie mŕtveho uhla Blind Spot Monitor, Lane Assist a ACC.

Blind spot monitor mnohí poznáte, ale vedeli ste, že dokáže predísť kolízii zozadu tak, že rozbliká brzdové svetlá? Keď nie, pozrite si toto video a dozviete sa, ako presne systém funguje a aké modely ho ponúkajú.

Systém Lane Assist, alebo asistent udržiavania v jazdnom pruhu, ktorý kedysi ponúkali iba limuzíny, dnes nájdete aj v mestskom crossoveri VW T-Cross. Tento systém má tiež niekoľko zaujímavých vlastností, ktoré vám expert Miro priblíži v tomto videu.

Treticu nových videí uzatvára epizóda venovaná adaptívnemu tempomatu ACC. Ten je čoraz žiadanejší práve pre vysokú hustotu premávky. Nové systémy dokážu auto poloautonómne previesť dopravnou zápchou a ich funkcionalita sa neustále zlepšuje. Podrobné informácie o Adaptive Cruise Control v modeloch Volkswagenu nájdete tu.

Pre viac informácií, fotografií, testov a noviniek zo sveta Volkswagenu (ale aj všeobecné užitočné rady) sledujte volkswagenblog.sk a sociálne siete Volkswagenu Slovensko.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.