SEAT predstavil e-Scooter

SEAT predstavil e-Scooter, prvé plnohodnotné jednostopového vozidlo v 70-ročnej histórii značky.

Na 9. ročníku veľtrhu Smart City Expo World dnes značka SEAT predstavila veľký prelom vo svojej stratégii mestskej mobility troma akciami – vytvorením novej strategickej organizačnej zložky SEAT Urban Mobility, predstavením novej štúdie elektrickej kolobežky e-Kickscooter a premiérou štúdie elektrického skútra e-Scooter – prvého plnohodnotného jednostopového vozidla v takmer 70-ročnej histórii značky.

Táto nová organizačná zložka bude integrovať všetky produkty, služby a riešenia mobility na báze platforiem a v roku 2020 uvedie na trh e-Scooter. Okrem toho zastreší aj sériovú verziu štúdie novej elektrickej kolobežky e-Kickscooter, čím doplní portfólio založené v roku 2018 kolobežkou SEAT EXS. Ponuka produktov bude zahŕňať ako produkty konštruované pre konečných zákazníkov (vlastníkov), tak aj produkty pre flotilových zákazníkov a služby (zdieľanie vozidiel).

V tejto oblasti bude SEAT Urban Mobility pokračovať v spolupráci s mestami a zástupcami verejnej správy pri analyzovaní trvalej udržateľnosti vozidiel, konštruovaných pre mestskú mobilitu ako napríklad štúdia SEAT Minimó, predstavená na ostatnom veľtrhu Mobile World Congress.
SEAT Urban Mobility bude integrovať aj Respiro, platformu zdieľania vozidiel, ktorá bola doteraz aktívna v Madride a nedávno začala pôsobiť v meste L’Hospitalet de Llobregat. Respiro prevádzkuje flotilu vozidiel šetrných k životnému prostrediu, poháňaných stlačeným zemným plynom (CNG), a onedlho ju rozšíri o nový elektromobil Mii electric. Okrem toho bude nová organizačná zložka manažovať aj služby zdieľania kolobežiek, ktoré SEAT poskytuje v partnerstve so start-upom UFO a ktoré budú prepojené so SEAT:CODE, novým centrom vývoja softvéru značky.

Počas tlačovej konferencie dnes ráno Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT, zdôraznil, že: „táto strategická organizačná zložka nám umožní sústrediť úsilie na užívateľov nových riešení mobility. SEAT je kompetenčným centrom mikromobility pre celý koncern Volkswagen a bude vyvíjať produkty na mieru aj pre jeho ostatné značky. Okrem toho budeme poskytovať služby a riešenia pre súkromných a flotilových zákazníkov.”

Premiéra štúdie SEAT e-Scooter

Dnes SEAT predstavil svoju štúdiu jednostopového vozidla e-Scooter s kompaktným dizajnom, vychádzajúcim zo štylizovaných geometrických tvarov. Sériová verzia elektrického skútra sa začne predávať v roku 2020 a bude dostupná rovnako pre súkromných zákazníkov, ako aj pre flotilových zákazníkov – služby zdieľania vozidiel. SEAT má dohodu o spolupráci s výrobcom skútrov Silence, sídliacim v Barcelone, ktorý bude vyrábať e-Scooter vo svojom závode v Molins de Rei, ležiacom na polceste medzi Barcelonou a Martorellom.

Lucas Casasnovas, nový riaditeľ SEAT Urban Mobility, uviedol, že „našim cieľom je stať sa spojencom pre všetky mestá a štúdia SEAT e-Scooter je odpoveďou na verejný dopyt po agilnejšej mobilite. Naša spolupráca so spoločnosťou Silence je príkladom, ako nám kooperácia s externými partnermi umožňuje zvyšovať efektivitu.“

Štúdiu e-Scooter poháňa elektromotor s trvalým výkonom 7 kW (9,5 k) a špičkovým výkonom 11 kW (14,8 k), ktorý je ekvivalentný spaľovaciemu motoru s objemom 125 cm3. Elektromotor dosahuje maximálny krútiaci moment až 240 Nm, ktorý skútru udeľuje akceleráciu z pokoja na mestské tempo 50 km/h za iba 3,8 sekundy. Maximálna rýchlosť je 100 km/h a dojazd 115 kilometrov podľa novej globálnej metodiky WMTC (World Motorcycle Test Cycle).

Batéria sa dá vybrať a jednoducho nabiť doma, v práci alebo na verejnej nabíjacej stanici, pričom priemerné náklady na elektrickú energiu predstavujú iba 0,70 € na 100 kilometrov. Okrem toho má štúdia e-Scooter miesto na odloženie dvoch prílb pod sedadlom, je digitálne prepojená a užívateľ môže kontrolovať úroveň nabitia batérie alebo polohu vozidla prostredníctvom aplikácie v smartfóne.

Nová štúdia SEAT e-Kickscooter

Značka SEAT na Smart City Expo World Congress predstavila aj štúdiu elektrickej kolobežky e-Kickscooter novej generácie. Nová verzia má vďaka oveľa väčšej kapacite batérie 551 Wh dojazd až do 65 km a je vybavená dvoma nezávislými brzdami. Z aktuálnej verzie SEAT EXS, predstavenej v roku 2018, sa doteraz predalo vyše 10.000 kusov.

DGT 3.0: Digitálne prepojený automobil v záujme bezpečnosti premávky

SEAT okrem toho vo svojej expozícii na veľtrhu predstavil aj iniciatívu DGT 3.0 – pilotný projekt pripravený v spolupráci so španielskym ministerstvom dopravy, ktorý umožňuje automobilom komunikovať so semaformi a premenlivými dopravnými značkami v reálnom čase s cieľom zvýšiť plynulosť a bezpečnosť premávky, ako aj zlepšiť zážitok z jazdy.

SEAT v uplynulých rokoch neustále zvyšoval svoju angažovanosť v oblasti mestskej mobility, začínajúc kúpou spoločnosti Respiro, pokračujúc uvedením kolobežky e-Kickscooter, predstavením štúdie SEAT Minimó a teraz premiérou štúdie prvého skútra e-Scooter v histórii značky. Odteraz v tejto oblasti bude zohrávať kľúčovú rolu nová organizačná zložka SEAT Urban Mobility. Veľtrh Smart City Expo World Congress, ktorý sa koná od dnes do budúceho štvrtka v Barcelone, je scénou na prezentáciu najčerstvejších noviniek SEAT v oblasti mestskej mobility.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 124
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 9 264
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 720
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 784
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 726
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 986
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 7 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 7 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu