Pondelok, 27. jún, 2022 | Meniny má Ladislav, Ladislava

Tento piatok prispejete nákupom v dm na adaptačné opatrenia

Tento piatok prispejete svojím nákupom v dm na adaptačné opatrenia určené na zmenu klímy na Slovensku.

(Zdroj: dm)

Na globálnej aj lokálnej úrovni sa čoraz častejšie skloňuje klimatická zmena, ktorej vplyvy pociťujú už aj slovenské mestá a obce, napríklad aj v podobe dlhotrvajúceho sucha či letných horúčav. Aj preto sme sa v dm rozhodli, že spoločnými silami môžeme prispieť k tomu, aby bol tento klimatický dosah o niečo menší.

Ako? Príďte k nám do dm počas Giving Friday, ktorý tento rok padol na piatok 29. novembra, a my vám k nákupu priložíme ako bonus dobrý pocit. V tento deň totiž vďaka svojej iniciatíve dm {spoločne} venujeme 5 % z celkového denného obratu na podporu opatrení určených na záchranu klímy cez projekt Klíma nás spája.

Tento rok tak aj spolu s vami pomôžeme so vzdelávaním a s financovaním adaptačných opatrení určených na zmenu klímy 25 mestám, mestským častiam, obciam a organizáciám, ktoré sa zaoberajú environmentálnou tematikou, čím prispievajú k záchrane našej planéty. Ide napríklad o vybudovanie dažďovej záhrady, vegetačných stien, výsadbu remízok, vybudovanie vodozádržných prvkov v podobe vsakovacieho záhona či zberného systému dažďovej vody, obnovu mokrade, vytvorenie akvaponického systému chovu rýb, pestovanie zeleniny či mnoho ďalších opatrení. Tieto projekty môžu v budúcnosti slúžiť aj ako modelové príklady, ktoré pomôžu inšpirovať ďalšie mestá, obce alebo ich obyvateľov. Zástupcovia miest, mestských častí, obcí a organizácií spolu s lokálnymi dobrovoľníkmi z dm drogerie markt absolvujú spoločné trojdňové školenie vo Vzdelávacom centre Zaježová, na ktorom im odborníci pomôžu s naplánovaním adaptačných opatrení a upozornia ich na špecifiká a úskalia konkrétnej realizácie.

A aby sme tento projekt priblížili svojim zákazníkom ešte viac, iniciatívu zastrešujú jednotlivé filiálky a spolupracovníci z centrály alebo centrálneho skladu, čím sa na lokálnej úrovni vytvára a prehlbuje susedský vzťah medzi našimi spolupracovníkmi a vami, našimi zákazníkmi, ale aj zástupcami rôznych lokálnych organizácií.

Urobte si čas na nákup práve počas nášho Giving Friday a prispejte tým aj vy k záchrane klímy. Vyzbieranú sumu nájdete v pondelok 2. decembra na stránke www.dm-spolocne.sk.

Všetky víťazné projekty nájdete na www.dm-spolocne.sk/sk/vitazne-projekty-/
Vytvorené opatrenia a informácie nájdete na webovej stránke www.klimaspaja.sk

Načítavam video...

dm {SPOLOČNE}

Vo svojej najväčšej iniciatíve na podporu dobrovoľníctva pod názvom dm {spoločne} pokračuje spoločnosť dm drogerie markt už piaty rok. Prostredníctvom nej spolupracovníci a zákazníci dm spoločne podporujú výnimočné projekty a aktivity, čím šíria myšlienky dobrovoľníctva a pomáhajú zvyšovať záujem o dobrovoľnícku prácu aj na Slovensku. V predchádzajúcich štyroch ročníkoch (2016 – 2019) sa do iniciatívy dm {spoločne} prihlásilo celkovo 692 projektov a aktivít, z ktorých dm a odborná porota vybrali 143, lokalizovaných v okolí filiálok dm v rámci celého Slovenska. Tie sa s pomocou 879 spolupracovníkov a 997 zákazníkov dm aj zrealizovali. Spoločne bolo odpracovaných viac ako 13 500 dobrovoľníckych hodín. Na www.dm-spolocne.sk je možné priebežne sledovať prihlasované aktivity a projekty, termíny na zapojenie sa, ako aj fotky a správy zo spoločne zrealizovaných aktivít.

Tohtoročných 25 projektov vybrali spolupracovníci dm a odborná porota zložená z odborníkov CEEV Živica a iných environmentálnych organizácií, ktorým spoločne ponúknu nasledovnú podporu:

• zdravé ruky – dobrovoľnícku prácu spolupracovníkov dm a zákazníkov,
  • lokálnu komunikačnú podporu – výzvu na zapojenie sa do projektu/aktivity v predajniach dm,
  • finančný príspevok na realizáciu projektu, vďaka ktorému spravíte svoje okolie lepším a krajším,
  • úhradu nákladov centru CEEV Živica pre potreby projektu, ako napríklad počiatočný audit projektu, trojdňový vzdelávací workshop pre zástupcov samosprávy vo vzdelávacom centre Zaježová, webinár pre zástupcov miest a obcí so zástupcami CEEV Živica, individuálne konzultácie so zástupcami CEEV Živica či školiace materiály.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Už tak dynamický trh s prenájmami sa vplyvom príchodu utečencov z Ukrajiny stal ešte aktívnejším.

9 h

O víťazovi sa rozhodne koncom leta.

11 h

Masážne kreslo je vhodné pre celú rodinu a umožní vám užívať si dokonalé uvoľnenie a relax kedykoľvek potrebujete.

INZERCIA 23 h
SkryťZatvoriť reklamu