Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Tento piatok prispejete nákupom v dm na adaptačné opatrenia

Tento piatok prispejete svojím nákupom v dm na adaptačné opatrenia určené na zmenu klímy na Slovensku.

(Zdroj: dm)

Na globálnej aj lokálnej úrovni sa čoraz častejšie skloňuje klimatická zmena, ktorej vplyvy pociťujú už aj slovenské mestá a obce, napríklad aj v podobe dlhotrvajúceho sucha či letných horúčav. Aj preto sme sa v dm rozhodli, že spoločnými silami môžeme prispieť k tomu, aby bol tento klimatický dosah o niečo menší.

Ako? Príďte k nám do dm počas Giving Friday, ktorý tento rok padol na piatok 29. novembra, a my vám k nákupu priložíme ako bonus dobrý pocit. V tento deň totiž vďaka svojej iniciatíve dm {spoločne} venujeme 5 % z celkového denného obratu na podporu opatrení určených na záchranu klímy cez projekt Klíma nás spája.

Tento rok tak aj spolu s vami pomôžeme so vzdelávaním a s financovaním adaptačných opatrení určených na zmenu klímy 25 mestám, mestským častiam, obciam a organizáciám, ktoré sa zaoberajú environmentálnou tematikou, čím prispievajú k záchrane našej planéty. Ide napríklad o vybudovanie dažďovej záhrady, vegetačných stien, výsadbu remízok, vybudovanie vodozádržných prvkov v podobe vsakovacieho záhona či zberného systému dažďovej vody, obnovu mokrade, vytvorenie akvaponického systému chovu rýb, pestovanie zeleniny či mnoho ďalších opatrení. Tieto projekty môžu v budúcnosti slúžiť aj ako modelové príklady, ktoré pomôžu inšpirovať ďalšie mestá, obce alebo ich obyvateľov. Zástupcovia miest, mestských častí, obcí a organizácií spolu s lokálnymi dobrovoľníkmi z dm drogerie markt absolvujú spoločné trojdňové školenie vo Vzdelávacom centre Zaježová, na ktorom im odborníci pomôžu s naplánovaním adaptačných opatrení a upozornia ich na špecifiká a úskalia konkrétnej realizácie.

A aby sme tento projekt priblížili svojim zákazníkom ešte viac, iniciatívu zastrešujú jednotlivé filiálky a spolupracovníci z centrály alebo centrálneho skladu, čím sa na lokálnej úrovni vytvára a prehlbuje susedský vzťah medzi našimi spolupracovníkmi a vami, našimi zákazníkmi, ale aj zástupcami rôznych lokálnych organizácií.

Urobte si čas na nákup práve počas nášho Giving Friday a prispejte tým aj vy k záchrane klímy. Vyzbieranú sumu nájdete v pondelok 2. decembra na stránke www.dm-spolocne.sk.

Všetky víťazné projekty nájdete na www.dm-spolocne.sk/sk/vitazne-projekty-/
Vytvorené opatrenia a informácie nájdete na webovej stránke www.klimaspaja.sk

Načítavam video...

dm {SPOLOČNE}

Vo svojej najväčšej iniciatíve na podporu dobrovoľníctva pod názvom dm {spoločne} pokračuje spoločnosť dm drogerie markt už piaty rok. Prostredníctvom nej spolupracovníci a zákazníci dm spoločne podporujú výnimočné projekty a aktivity, čím šíria myšlienky dobrovoľníctva a pomáhajú zvyšovať záujem o dobrovoľnícku prácu aj na Slovensku. V predchádzajúcich štyroch ročníkoch (2016 – 2019) sa do iniciatívy dm {spoločne} prihlásilo celkovo 692 projektov a aktivít, z ktorých dm a odborná porota vybrali 143, lokalizovaných v okolí filiálok dm v rámci celého Slovenska. Tie sa s pomocou 879 spolupracovníkov a 997 zákazníkov dm aj zrealizovali. Spoločne bolo odpracovaných viac ako 13 500 dobrovoľníckych hodín. Na www.dm-spolocne.sk je možné priebežne sledovať prihlasované aktivity a projekty, termíny na zapojenie sa, ako aj fotky a správy zo spoločne zrealizovaných aktivít.

Tohtoročných 25 projektov vybrali spolupracovníci dm a odborná porota zložená z odborníkov CEEV Živica a iných environmentálnych organizácií, ktorým spoločne ponúknu nasledovnú podporu:

• zdravé ruky – dobrovoľnícku prácu spolupracovníkov dm a zákazníkov,
  • lokálnu komunikačnú podporu – výzvu na zapojenie sa do projektu/aktivity v predajniach dm,
  • finančný príspevok na realizáciu projektu, vďaka ktorému spravíte svoje okolie lepším a krajším,
  • úhradu nákladov centru CEEV Živica pre potreby projektu, ako napríklad počiatočný audit projektu, trojdňový vzdelávací workshop pre zástupcov samosprávy vo vzdelávacom centre Zaježová, webinár pre zástupcov miest a obcí so zástupcami CEEV Živica, individuálne konzultácie so zástupcami CEEV Živica či školiace materiály.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line