Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Vianočné trhy na zámku Schloss Hof „na skok“ od Bratislavy

Zažite čaro cisárskych Vianoc a vychutnajte si krásne chvíle s rodinou počas návštevy vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof.

Vianočné trhy v imperiálnom štýle každoročne očaria tisíce Slovákov

Každý víkend až do 22. decembra 2019 sa môžete ponoriť do rozprávkovej atmosféry vianočných trhov v imperiálnom prostredí , ktoré zaručene nadchne veľkých aj malých návštevníkov. Jedny z najkrajších vianočných trhov Dolného Rakúska ponúkajú celej rodine možnosť stráviť krásny deň na mieste, kde kedysi žila cisárovná Mária Terézia či princ Eugen Savojský. Predvianočný čas je neodmysliteľne spojený aj so žiarivou nádherou. Vďaka veľkolepej výzdobe, ktorá ešte umocňuje sviatočnú náladu, zámocký areál Schloss Hof zažiari v celej svojej kráse.

Originálne darčekové inšpirácie, kulinárske špeciality a oveľa viac

Pozývame vás na príjemnú prechádzku medzi stánkami s prekrásnymi ozdobami a pôvabnými drobnosťami, kde bezpochyby načerpáte bohatú inšpiráciu pre vianočnú výzdobu i milé darčeky. „Srdce“ vianočného trhu tvorí približne 90 vystavovateľov, ktorí sa predstavia vo vnútorných aj vonkajších priestoroch zámockého areálu. Odprezentujú s láskou zhotovené umelecké predmety, skutočnú pastvu pre oči. Ručne vyrobené skvosty sú priam ideálne ako pozornosť pre vašich milovaných či ako milá spomienka na návštevu vianočných trhov na mieste, kde sa citlivo prelína minulosť a súčasnosť.

Obdivovať môžete vianočné ozdoby a dekorácie rozmanitých foriem, zhotovené tradičnými technikami, jasličky z prírodných materiálov a prekrásne pohľadnice , ktoré sú dielom šikovných rúk. Vaše zmysly omámi vôňa prírodných mydiel a sviečok z včelieho vosku i vyberaných regionálnych dobrôt. Sladké aj slané delikatesy a lahodné punčové variácie návštevníkov priam lákajú, aby sa na chvíľu zastavili a nechali unášať tou pravou „chuťou Vianoc“. V prepychových komnatách zámku Schloss hof vás tento rok očarí adventný kalendár, ktorý rozpovie „vianočné príbehy". Pútavá prehliadka vianočnej výstavy v sprievode slovenského lektora vás výborne naladí na blížiace sa sviatočné dni. Ak zavítate na Moravské pole, určite si nenechajte ujsť jedinečné živé jasličky. Osobité čaro podujatia dotvárajú tóny príjemnej dychovej hudby na arkádovom dvore či vianočný koncert v podaní Filharmónie Marchfeld v prepychovo dekorovanej slávnostnej sále zámku. vianočného pečiva. Budú mať tiež jedinečnú príležitosť napísať list Ježiškovi a zveriť mu svoje najtajnejšie priania. Viac informácií nájdete v programe vianočných trhov .

Zážitky z vianočných trhov, plných dojmov, môžete nechať doznieť počas návštevy zvieracích obyvateľov zámockého statku. Areál zámku sa môže popýšiť skutočne rozmanitou faunou. Nájdete tu zriedkavé rasy domácich zvierat i exotické druhy. Zoznámiť sa môžete s norickými koňmi, lipicánmi, shetlandskými poníkmi, korutánskymi ovcami, štvorrohými kozami, bielym pávom, ale aj lamami, alpakami či ťavami. Mimoriadne obľúbené sú vzácne barokové oslíky, ktorých na svete žije už len niekoľko stoviek. V kontaktnej mini zoo máte príležitosť zvieratká nielen obdivovať, ale aj pohladkať.

Či už si domov odnesiete tašku plnú darčekov alebo hrejivý pocit z krásneho zážitku, čarovné vianočné trhy v zámockom areáli Schloss Hof skutočne stoja za návštevu. Doprajte si autentický zážitok, na ktorý sa nezabúda.

V prípade prepravy autom je k dispozícii bezplatné parkovanie. Aj počas vianočných trhov
máte možnosť prepravy grátis kyvadlovou dopravou, ktorá premáva zo stanice Marchegg. Z Bratislavy do Marcheggu sa môžete pohodlne dopraviť vlakom.

Termíny vianočných trhov: 14.-15.12. | 21.-22.12.2019
sobota a nedeľa | 10.00 – 19.00 hod.

TIP na zimný výlet: Vedeli ste, že zámok Schloss Hof je aj počas zimnej sezóny otvorený sedem dní v týždni a ponúka množstvo zážitkov ? Aj počas studených zimných mesiacov sa v zámockom areáli Schloss Hof môžete tešiť nielen úžasnú atmosféru imperiálneho prostredia , ale aj pútavú programovú ponuku pre deti a rodiny. Zimné čaro zámku Schloss Hof si môžete vychutnať od 25. decembra 2019 až do 20. marca 2020 .

Miesto: Schloss Hof 1, 2294 Schloßhof, Dolné Rakúsko (len cca. 30 min jazdy autom od Bratislavy)

www.schlosshof.at/sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line