Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

SSŠŠ Užhorodská rozdala množstvo ocenení mladým športovcom

Zaplnená aula na SOŠ automobilovej sa stala dejiskom VIANOČNEJ AKADÉMIE spojenej s vyhlasovaním TOP športovcov roku 2019.

Zaplnená aula na SOŠ automobilovej sa v utorok podvečer stala dejiskom VIANOČNEJ AKADÉMIE spojenej s vyhlasovaním TOP športovcov roku 2019 na SSŠŠ Užhorodská 39 v Košiciach. Okrem pripraveného vianočného programu si z rúk riaditeľa školy Pavla Blaška a čestného hosťa, bývalej reprezentantky Slovenska v basketbale Zuzany Žirkovej, prevzalo ocenenie bezmála 50 úspešných študentov školy.

„Býva už tradíciou, že v tomto období každoročne naša škola organizuje podujatie na tejto úrovni. Hlavnou myšlienkou celej akcie je v prvom rade oceniť úspešných študentov za úspechy dosiahnuté v kluboch, ale aj v školských celoslovenských a medzinárodných súťažiach. Škola už dlhoročne spolupracuje s viacerými košickými klubmi v mnohých kolektívnych a individuálnych športoch (napr. futbal (FC Košice), tenis (TK Mladosť Košice) basketbal (Young Angels, CBK Košice), florbal (FK Florko Košice), vodné pólo (ŠK Hornets Košice), hokej (HC Košice) a iné... povedal Martin Kopejtko, zástupca riaditeľa školy.

Samotné oceňovanie sa plynulo prelínalo aj s kultúrnym programom, ktorý taktiež pripravili v spolupráci s pedagógmi študenti školy a zapojili sa skutočne v hojnom počte a na javisku sa ich počas večera vystriedalo niekoľko desiatok.

Veľmi nás teší tak vysoká zapojenosť študentov, ktorí sa pred tak početným publikom dokážu odprezentovať aj v úplne inom svetle a podať rovnako kvalitné výkony ako na svojich športoviskách. Veľká vďaka však patrí rodičom, trénerom a učiteľom, ktorí na ich neustálom zlepšovaní každodenne pracujú, podporujú a na ich úspechoch majú nemalý podiel,“ doplnil zástupca riaditeľa.

Medzi hosťami večera sa objavila aj známa košická basketbalistka Zuzana Žirková a prezident futbalového klubu FC Košice Ing. Dušan Trnka.

„Na podobnom podujatí organizovanom touto školou, ktorá zabezpečuje zázemie aj hráčom nášho klubu som nebol prvý krát. Musím však skonštatovať, že som bol opäť milo prekvapený na akej vysokej úrovni bola práca školy s mladými športovcami odprezentovaná. Pozoruhodné bolo aj množstvo ocenených športovcov a úspechy, ktoré títo mladí ľudia už majú za sebou,“ ocenil Dušan Trnka, prezident futbalového klubu FC Košice)

„Mladí športovci potrebujú kontakt s reálnymi vzormi, ktorí v športe niečo dosiahli, pre ich ďalšiu motiváciu neustále na sebe pracovať a chuť zlepšovať sa. Sme radi, že každý rok medzi nás zavíta známy športovec, ktorý ocení úspech, ktorý sa nerodí jednoducho a stojí za ním množstvo práce,“ dodal Martin Kopejtko.

V minulom roku sa tejto úlohy zhostil futbalový reprezentant a bývalý študent školy ALBERT RUSNÁK a v tomto roku pozvanie prijala ZUZANA ŽIRKOVÁ.

„Veľmi rada som prijala pozvanie od vedenia školy, s ktorým dlhodobo náš klub spolupracuje. Bola som príjemne prekvapená, koľko ocenení dostal práve dievčenský basketbal, ale aj rôznorodosť športov, ktoré sa na škole nachádzajú a množstvo klubov, s ktorými škola spolupracuje,“ povedala.

„Chcel by som sa touto cestou poďakovať všetkým ,ktorí sa akýmkoľvek spôsobom spolupodieľali na príprave a organizácii tohto veľkolepého podujatia a tak prispeli aj k jeho zdarnému priebehu,“ uzavrel zástupca riaditeľa školy Martin Kopejtko.

Ocenení športovci a kolektívy:

Športovci :

Peter Naď (tenis) víťaz Tennis Europe Junior Masters

Tamara Knapová, Richard Bottlik, Ivan Sura(tenis) 2. miesto MSR družstiev-dorast, 3. miesto MSR družstiev – starší žiaci, 2. miesto MSR družstiev – dorast

Peter Hrabčák, Ronald Gašparík, Ivan Tomčo (florbal ) juniorskí reprezentanti SR, 6. miesto z Majstrovstiev sveta v Halifaxe (Canada)

Diana Mikovčáková, Zuzana Zahornacká, Alexandra Erdélyiová (basketbal) majsterky Slovenska U19,

Tomáš Zolovčík, Dani Bačo, Milan Matejka (vodné pólo) majstri Slovenska starší žiaci, reprezentanti SR v kategórii U15

Zora Scholtzová (športové lezenie) majsterka Slovenska

Maximilián Repko, Sofia Papajová (futbal) reprezentant SR U16, reprezentantka SR U15

Zuzana Ruščinová (hokej) 3. miesto extraliga žien, reprezentantka SR U16, U18

Alex Doša (hokej) 3. miesto majstrovstvá Slovenska starší žiaci

Klaudia Lukacková (ultimate frisbee) majsterka Slovenska juniorov, reprezentantka SR

Kolektívy, reprezentácia školy a klubu :

FK Florko Košice (florbal) najúspešnejší klub v SR v sezóne 2018/2019

Vicemajstri juniorskej extraligy

Vicemajstri SR v kategórii dorast

Majstri SR v kategórii starší žiaci

4. miesto majstrovstvá SR v kategórii mladší žiaci

Reprezentácia školy (florbal)

Majstri SR stredných škôl

YOUNG Angels Košice (basketbal)

Majsterky Slovenska v kategórii U19,U13

Vicemajsterky Slovenska U17,U14,U12

Šampión dievčenskej EGBL U18

CBK Košice (basketbal)

Majsterky Slovenska v kategórii U14

4. miesto EGBL U15

Reprezentácia školy (basketbal)

Majsterky SR stredných škôl

účastníčky Majstrovstiev sveta stredných škôl – Korfu

Reprezentácia školy (futsal)

3. miesto majstrovstvá Slovenska stredných škôl

So všetkými ocenenými, ale aj s mnohými ďalšími sa budete mať možnosť stretnúť aj v novom roku na DNI OTVORENÝCH DVERÍ, ktoré škola pre širokú verejnosť otvára 17. 1. 2020 o 9.00 hod. v Tréningovom centre KALIMERO.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line