Nedeľa, 23. február, 2020 | Meniny má Roman, Romana

Kaufland otvára svoju prvú predajňu vo Svidníku

Po úspešnom ukončení takmer 8-mesačnej výstavby na Ulici Sovietskych hrdinov otvára Kaufland svoju 69. predajňu na Slovensku. Od 13. februára sa zákazníci môžu tešiť z nákupov na predajnej ploche väčšej ako 2500m2.

Svidnícky Kaufland je postavený podľa najnovšieho konceptu. Otvorený vzhľad, takzvaný open mall, zodpovedá tomu, čo nakupujúci v tejto rýchlej dobe potrebujú. Zákazníkov víta otvorený priestor s farebne odlíšenými oddeleniami a piktogramami, vďaka ktorým sa môžu podľa potrieb na predajni rýchlo orientovať. Nájdu tu i obslužné pulty s čerstvými mäsom, mäsovými výrobkami či syrmi. Pre tých uponáhľanejších je hneď pri vstupe pripravený regál rýchleho občerstvenia.

Okrem čerstvého tovaru Kaufland ponúka svojim zákazníkom široký sortiment potravinových a nepotravinových privátnych značiek, značkových produktov a výrobkov slovenského pôvodu za výhodne ceny. Na svoje si tu prídu aj vegáni a vegetariáni či zákazníci, ktorých trápia problémy s intoleranciou gluténu alebo laktózy. Kaufland prináša zákazníkom aj ďalšie výhody. Okrem pokladní s obsluhou tu môžu nájsť aj tie samoobslužné. V priestore za nimi majú k dispozícii lekáreň, predajcu tabakových výrobkov a predajcu lahôdok.

„Nová svidnícka predajňa je už 69. prevádzkou Kauflandu na Slovensku. Veríme, že si ju Svidníčania obľúbia a s jednoduchosťou nakúpia všetko potrebné na jednom mieste,“ uviedla Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

Slávnostné otvorenie sprevádza atraktívny dvojdňový program. Vo štvrtok, 13. februára, sú to rôzne súťaže pre deti a maskoti z ich obľúbených rozprávok. V piatok, 14. februára, čaká na Svidníčanov od 16:00 do 18:00 Varenie s Gizkou Oňovou.

Prvá predajňa v meste so sebou tradične prináša aj dobrý skutok. Od 13. do 15. februára 2020, čiže počas prvých troch dní od jej otvorenia, prispeje Kaufland za každý nákup v hodnote minimálne 20 € sumou 1 € Centru voľného času vo Svidníku. Centrum celoročne zabezpečuje výchovno-vzdelávaciu činnosť vedením záujmových krúžkov, organizáciou olympiád, športových súťaží, výletov, táborov a iných aktivít pre deti a mládež.

„Darované finančné prostriedky od spoločnosti Kaufland využijeme okrem nákupu športových potrieb a materiálov pre krúžkovú činnosť aj na nákup edukačných, didaktických a rozvojových pomôcok pre naše Mama centrum. Aj vďaka Kauflandu tak vytvoríme príjemné miesto pre pravidelné stretávanie a konzultácie mamičiek s deťmi do 5 rokov,“ uviedol Jozef Dirga, riaditeľ CVČ vo Svidníku.

Ako je pri predajniach spoločnosti Kaufland zvykom, aj tá svidnícka využíva systém rekuperácie, ktorý výrazne šetrí spotrebu energie, a tak aj prírodné zdroje. V praxi to znamená, že na vykurovanie svojich prevádzok využíva Kaufland namiesto palív ako vykurovací olej, plyn alebo drevo takmer výlučne odpadové teplo z chladiacich regálov.

Tipy na darček pre krstniatko

Byť krstným rodičom je pocta. Ide o vzťah, ktorý prehlbuje vzťahy, robí vás súčasťou užšieho rodinného kruhu.

Viete aké je študentské mesto na Slovensku?

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici poskytuje kvalitné vysokoškolské vzdelávanie.

Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?

Metropolitná univerzita Praha (MUP) má ako jedna z malého množstva skromných vysokých škôl v Českej republike štatút univerzity.