Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Poklepanie základného kameňa viacúčelovej športovej haly na EUBA

Slávnostným poklepaním základného kameňa sa dnes na EU v Bratislave oficiálne začala výstavba viacúčelovej športovej haly.

Poklepanie základného kameňa viacúčelovej športovej haly na EU v BratislavePoklepanie základného kameňa viacúčelovej športovej haly na EU v Bratislave (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo, spoločne s ministerkou školstva, vedy, výskumu a športu SR Martinou Lubyovou a prezidentom Slovenskej asociácie univerzitného športu Júliusom Dubovským, poklepali základný kameň a odštartovali výstavbu športovej haly v areáli univerzity v Petržalke.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí medzi najstaršie univerzity na Slovensku a tento rok oslavuje už 80 rokov svojej existencie. V minulosti bola v rámci výstavby areálu univerzity v Petržalke plánovaná výstavba športovej haly, no realizácia neprebehla. Preto sme radi, že počnúc dnešným dňom rozbiehame spoločne so Slovenskou asociáciou univerzitného športu výstavbu tejto viacúčelovej haly“, povedal rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo.

Viacúčelová športová hala bude mať hraciu plochu minimálne 42x24 metrov s grafickým vyznačením viacerých ihrísk pre rôzne športy (volejbal, basketbal, futsal, florbal, hádzaná či bedminton), 8 šatní s celkovou kapacitou 130 športovcov, šatňami pre trénerov a rozhodcov a taktiež priestory pre relax a regeneráciu športovcov. Výhľadová kapacita hľadiska je 700 – 750 miest. Hala bude po dokončení slúžiť pre potreby výuky a rozvoja športových a pohybových aktivít študentov EU v Bratislave, pre potreby športovej reprezentácie a organizovanie významných národných a medzinárodných športových podujatí v halových športoch. Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavby sú odhadované v celkovej hodnote 2,28 mil. Eur bez dane. Výstavba by mala byť ukončená v decembri 2021.

Som osobne veľmi rada, že pri projekte tejto viacúčelovej športovej haly sa spájajú dve veľmi dôležité inštitúcie ako sú Ekonomická univerzita v Bratislave a Slovenská asociácia univerzitného športu. Zároveň oceňujem, že táto športová hala nebude slúžiť len univerzite, ale aj univerzitným športovcom a širokej verejnosti“, dodala ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová.

Slovenská asociácia univerzitného športu získala financie v rámci výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Výstavba, modernizácia a rekonštrukcia športovej infraštruktúry národného významu v rokoch 2019 – 2021, ktoré schválila Vláda SR na svojom rokovaní v júni 2019. Sme radi, že pre univerzitný šport v Bratislave vyrastie moderná športová hala, ktorá bude s určitosťou využívaná každý deň a naplní tak nedostatočné kapacity pre šport v Bratislave“, doplnil prezident SAUŠ Július Dubovský.

Na poklepaní kameňa sa zúčastnili aj Ján Hrčka, starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka, Dušan Tittel, poslanec NR SR, vedenie univerzity, študenti a taktiež volejbalistky Slávie EU Bratislava.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.