Nedeľa, 5. apríl, 2020 | Meniny má Miroslava

Poklepanie základného kameňa viacúčelovej športovej haly na EUBA

Slávnostným poklepaním základného kameňa sa dnes na EU v Bratislave oficiálne začala výstavba viacúčelovej športovej haly.

Poklepanie základného kameňa viacúčelovej športovej haly na EU v BratislavePoklepanie základného kameňa viacúčelovej športovej haly na EU v Bratislave (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo, spoločne s ministerkou školstva, vedy, výskumu a športu SR Martinou Lubyovou a prezidentom Slovenskej asociácie univerzitného športu Júliusom Dubovským, poklepali základný kameň a odštartovali výstavbu športovej haly v areáli univerzity v Petržalke.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí medzi najstaršie univerzity na Slovensku a tento rok oslavuje už 80 rokov svojej existencie. V minulosti bola v rámci výstavby areálu univerzity v Petržalke plánovaná výstavba športovej haly, no realizácia neprebehla. Preto sme radi, že počnúc dnešným dňom rozbiehame spoločne so Slovenskou asociáciou univerzitného športu výstavbu tejto viacúčelovej haly“, povedal rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo.

Viacúčelová športová hala bude mať hraciu plochu minimálne 42x24 metrov s grafickým vyznačením viacerých ihrísk pre rôzne športy (volejbal, basketbal, futsal, florbal, hádzaná či bedminton), 8 šatní s celkovou kapacitou 130 športovcov, šatňami pre trénerov a rozhodcov a taktiež priestory pre relax a regeneráciu športovcov. Výhľadová kapacita hľadiska je 700 – 750 miest. Hala bude po dokončení slúžiť pre potreby výuky a rozvoja športových a pohybových aktivít študentov EU v Bratislave, pre potreby športovej reprezentácie a organizovanie významných národných a medzinárodných športových podujatí v halových športoch. Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavby sú odhadované v celkovej hodnote 2,28 mil. Eur bez dane. Výstavba by mala byť ukončená v decembri 2021.

Som osobne veľmi rada, že pri projekte tejto viacúčelovej športovej haly sa spájajú dve veľmi dôležité inštitúcie ako sú Ekonomická univerzita v Bratislave a Slovenská asociácia univerzitného športu. Zároveň oceňujem, že táto športová hala nebude slúžiť len univerzite, ale aj univerzitným športovcom a širokej verejnosti“, dodala ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová.

Slovenská asociácia univerzitného športu získala financie v rámci výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Výstavba, modernizácia a rekonštrukcia športovej infraštruktúry národného významu v rokoch 2019 – 2021, ktoré schválila Vláda SR na svojom rokovaní v júni 2019. Sme radi, že pre univerzitný šport v Bratislave vyrastie moderná športová hala, ktorá bude s určitosťou využívaná každý deň a naplní tak nedostatočné kapacity pre šport v Bratislave“, doplnil prezident SAUŠ Július Dubovský.

Na poklepaní kameňa sa zúčastnili aj Ján Hrčka, starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka, Dušan Tittel, poslanec NR SR, vedenie univerzity, študenti a taktiež volejbalistky Slávie EU Bratislava.

Vo VÚB si odložíte splátky až na 9 mesiacov

Spolu si poradíme!

Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...

Trápia vás bolesti a ťažoba žalúdka? Nafukuje vás, páli záha a cítite sa po jedle ospalý? Máte reflux? Pomoc je jednoduchá...

Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání

MiVue J85 získala upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Pavel Soukup namluvil hlášky upozornění na nehody i radary!

Autokamera Mio MiVue J85 wifi 2.5k