Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Ako si prepojiť auto so smartfónom?

Volkswagen pripravil ďalšie video pre svojich fanúšikov, ale niektoré informácie sú užitočné pre každého.

Za skratkou Volkswagen App-Connect sa skrýva schopnosť auta prepojiť sa s vaším smartfónom, a to troma spôsobmi v závislosti od vášho zariadenia. Táto funkcia umožňuje legálne a bezpečne využívať váš telefón aj počas šoférovania.

Po prepojení sa totiž telefón prepne do tzv. „Car mode“, v ktorom vám umožní využívať jeho funkcie priamo cez obrazovku multimediálneho systému. Avšak ponuka aplikácií je obmedzená na tie, ktoré sú pre vodiča užitočné a príliš ho nerozptyľujú. Kým tu nemáme plne autonómne autá, zabudnite na četovanie a pozeranie YouTube videí počas jazdy do práce. Avšak nemyslite si, že prepojením telefónu sa ukracujete o jeho možnosti. Skôr naopak. Máte prístup k užitočným appkám typu Waze, môžete počúvať hudbu alebo podcasty cez Spotify a dokonca používať aj hlasové povely na ovládanie Google Assistenta či Siri. Tým pádom máte vlastne prístup k celému svojmu smartfónu aj s kalendárom, kontaktami a správami. Tie vám systém z bezpečnostných príčin samozrejme neukáže, ale rád vám ich prečíta. Chcete odpísať? Môžete nadiktovať späť odpoveď. Dnešné hlasové rozpoznávanie funguje naozaj prekvapivo dobre.

Poďme sa ale bližšie pozrieť na systém App-Connect. Ten v sebe zahŕňa službu MirrorLink, ktorá celý ošiaľ okolo konektivity spustila, ale aj Android Auto a Apple CarPlay. Každý z týchto systémov má za cieľ v podstate to isté – preniesť obsah smartfónu na obrazovku multimediálneho systému auta. Avšak každý systém na to ide trochu inak a má iné funkcie.

Pripravili sme pre vás video, v ktorom sa dozviete všetko o konektivite a teda systéme App-Connect. A myslíme tým naozaj všetko. Aj to, do ktorých áut sa dá konektivita dodatočne doinštalovať. Aj to, aký kábel by ste mali použiť. A kedy ho použiť ani nepotrebujete.

Video nájdete v tomto článku na stránke volkswagenblog.sk. Tam nájdete aj ďalšie zaujímavé články, testy a novinky zo sveta Volkswagenu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Neodkladajte pre koronavírus vyšetrenie svojich očí

V Očnom centre Sokolík poskytujeme očnú starostlivosť v plnom rozsahu, v operačných sálach, i v špecializovaných ambulanciách.

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre.

Vynovená predajňa v Smrdákoch

COOP Jednota Senica, spotrebné družstvo, pokračuje v modernizácii svojich predajní.