Streda, 3. jún, 2020 | Meniny má KarolínaKrížovkyKrížovky

Hollého 6 – reprezentatívne kancelárie v centre Žiliny

Lokalita na Hollého ulici, patrí k tým najlepším v Žiline.

Developerská spoločnosť Reinoo realizuje ďalšiu výstavbu kancelárskeho objektu tentokrát na ulici Hollého 6 v centre Žiliny. Administratívny objekt Hollého 6 nahradí na tomto pozemku už asanovanú schátranú budovu. Po dokončení objekt ponúkne viac ako 1 900 m2 prenajímateľnej kancelárskej plochy a dostatočný počet parkovacích miest.

Nová kancelárska budova, ktorej autorom je ateliér GAŽO architekti, bude mať päť nadzemných podlaží, pričom posledné podlažie bude využívať rozľahlú terasu. Projekt počíta s výrazným znížením pôvodnej zastavanosti pozemku na polovicu.

„Každé centrum mesta má svoj Genius loci. Preto sme pristupovali k tejto výstavbe veľmi citlivo. Naša budova prináša vysoký štandard, ktorý si dnešní firemní klienti vyžadujú. Ponúkneme variabilné priestory, s množstvom svetla, otváravými oknami s možnosťou prirodzeného vetrania kancelárskych priestorov, svetlou výškou 3 metre a kvalitnou zvukovou izoláciou medzi kanceláriami. Verím, že firmy, ako aj ich zamestnanci tieto prvky ocenia. Nezabudli sme ani na zelené riešenia, ktoré sa snažíme v každom našom projekte využívať v maximálne možnej miere. Strecha budovy bude zelená a využijú sa vsakovacie systémy na zadržiavanie dažďovej vody. Okolie projektu dotvoríme novo vysadenými vzrastlými stromami,“ povedal Roman Petro, projektový manažér spoločnosti Reinoo.

Lokalita na Hollého ulici, patrí k tým najlepším v Žiline. Je priamo v centre mesta, blízko autobusovej aj vlakovej stanice, s dobrou dostupnosťou na diaľničný obchvat. To umožňuje dobré spojenie pre viac ako 500 000 ľudí z okolia 45 km. V pešej dostupnosti kancelárií sa do 10 minút nachádzajú všetky dôležité inštitúcie ako banky, notár, pošta, hotely či obchodné centrá.

„Od začiatku nám bol jasné že objekt v takejto lokalite si zaslúži nadštandardné architektonické riešenie. Navrhli sme reprezentatívny administratívny objekt, pričom základom je že jeho výška a objem rešpektuje mierku už existujúcej uličnej zástavby. Výraz určuje pravidelná mrežová fasáda z béžových lícových tehiel s jediným typom okna. Veľký dôraz sme pritom kládli na proporcie, materiály, farebnosť a stvárnenie detailov - tak aby tento dom dôstojne reprezentoval svojich budúcich užívateľov,“ vysvetľuje autor projektu Peter Gažo.

Spoločnosť Reinoo, a.s. sa venuje developmentu kancelárskych budov, rezidenčných komplexov a prenájmu nehnuteľností už od roku 2011.V roku 2017 obnovila budovu Banky na Legionárskej ulici v Žiline, hneď vedľa budovy Novej synagógy. V roku 2019 kompletne vybudovala budovu bývalej Pošty na sídlisku Vlčince, ktorá ponúka viac ako 12 000 m2 prenajímateľnej plochy v certifikácii LEED v4 GOLD. Aktuálne v Žiline stavia aj svoj najväčší rezidenčný projekt Zelené Vlčince, ktorý po ukončení prvej etapy poskytne 140 bytov a súčasne buduje nové byty priamo v centre Žiliny pod názvom projektu Byty Retro. Spoločnosť Reinoo, a.s. úspešne dokončuje výstavbu prvej etapy novej štvrte Pod Zábrehom v Púchove, ktorú tvorí 108 bytov v šiestich bytových domoch a v súčasnosti buduje nový bytový dom Rubicon, Púchov, ktorý po dokončení ponúkne 44 bytových jednotiek.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Predáva top mäso, varuje pred reťazcami, kvalitu hľadá na farme

Biznisový magazín INDEX nájdete už dnes vložený v denníku SME.

Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie

Ružinovská poliklinika otvorila unikátne oddelenie chronickej respiračnej a intenzívnej starostlivosti.

Päť užitočných rád, ako si vybrať správnu klimatizáciu

Zvažujete kúpu klimatizácie, ale neviete, na čo si dať pozor? Tu je pár tipov.