Nedeľa, 29. marec, 2020 | Meniny má Miroslav

Jarné prázdniny na lyžiach? Jednoznačne v Jasnej

Posledné dni v najväčšom lyžiarskom stredisku na Slovensku pribudlo takmer pol metra snehu.

V stredisku na hrebeni Nízkych Tatier, ktoré je lyžiarskym domovom najpopulárnejšej slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej, zažijete jarnú lyžovačku, ktorá ulahodí vašej chuti. Kráľovsky si užijete nielen na zjazdovkách ale aj vo freeride!

Jasná ponúka lyžovačku plnú neopakovateľných zážitkov. V najväčšej lyžiarskej aréne na Slovensku zažijete výborné snehové podmienky, vyveziete sa modernými lanovkami a vír zábavy prináša bohatá eventová nádielka. 50 km kvalitne upravených zjazdoviek vďaka modernému zasnežovaciemu systému garantuje lyžovačku minimálne 100 dní v roku s možnosťou lyžovať na severnej aj južnej strane Chopku.

Stredisko ponúka široké možnosti lyžovania na všetkých typoch trás, od modrých – ľahkých zjazdoviek až po náročné - čierne zjazdovky. Zjazdovky preverené hviezdami Svetového pohára, freeridové zóny dostupné lanovkami, či detský zimný výukový areál garantujú zážitky začiatočníkom i pokročilým lyžiarom. Ak sa teda rozhodnete pre lyžovačku v Jasnej, znamená to, že preferujete tú najkomplexnejšiu lyžiarsku ponuku na Slovensku. Predpredaj skipasov cez GOPASS v kombinácii s flexi cenami umožňuje lyžiarom vybrať si, kedy a za akú cenu budú lyžovať.

(zdroj: Marek Hajkovský)

Maximálne pohodlie na ceste za zimnými zážitkami poskytuje 23 lanoviek a vlekov s prepravnou kapacitou viac ako 28-tisíc osôb za hodinu. Nekonečnými výhľadmi na druhom najvyššom vrchu Nízkych Tatier víta kráľovná horských reštaurácií – panoramatická reštaurácia Rotunda so slnečnou terasou, ktorá zmenila svoj dizajn. Doposiaľ samoobslužná reštaurácia vstúpila do tohtoročnej zimnej sezóny ako A la Carte reštaurácia. Čerešničkou na torte je možnosťou ubytovať sa na Chopku vo výške 2 004 m n.m. v Hoteli Rotunda.

Zážitky ráno, cez deň i večer

Lyžovačka v Jasnej teda môže mať veľa podôb a záleží len na osobných prioritách lyžiarov, ako bude vyzerať. „Hneď ráno začíname fresh trackom na širokých, dokonale upravených prázdnych zjazdovkách ešte pred oficiálnym spustením lanoviek. Pre súťaživé typy máme v ponuke profesionálne pripravenú meranú trať s bránami, pre fanúšikov snowboardu alebo freeski SNOWPARK nadizajnovaný pre začiatočníkov aj pre skúsených jazdcov. Bodku za dňom na lyžiach v Jasnej dáva večerné lyžovanie na Bielej púti alebo pravidelný hromadný večerný skialpový výšľap na Lukovú či Rovnú hoľu,“ vysvetľuje možnosti lyžovačky brand manažérka strediska Jana Kňavová. Samostatnú kapitolu tvorí v Jasnej bohaté APRÉS-SKI, ktoré majú počas celej sezóny v rukách DJ`s a zaujímaví umelci na Ratrak Stage a v hudobnom klube Happy End.

(zdroj: Marek Hajkovský)

Špičkové stredisko s eko bonusom

V najväčšom slovenskom stredisku tiež myslia ekologicky. Postupne nahrádzajú jednorazový plastový riad v gastro zariadeniach na svahoch ekologickými materiálmi ako papier či bambus, prípadne porcelánom. Na nástupných miestach lanoviek a v prevádzkach v stredisku separujú komunálny odpad, efektívny zvoz a nakladanie zabezpečuje aj špeciálny lis, ktorý pribudol v Hoteli Grand Jasná. Stredisko sa každoročne snaží znižovať emisie nielen vďaka dopravnému systému skibusov ale aj vďaka využívaniu špičkových technológií pri úprave zjazdoviek, ktoré umožňujú zvyšovať efektivitu a znižovať spotrebu PHM.

VYSKÚŠAJTE AJ:

PRETEKÁRSKA – historickynajstaršia zjazdovka v Jasnej, lyžujte tam, kde najlepší lyžiari sveta

MAXILAND - najväčší detský zimný areál na Slovensku na ploche viac ako 7 000 m2

HOTEL ROTUNDA – hotel priamo na Chopku vo výške 2 004 m n.m.

TATRANSKÁ VEČERA ZÁŽITKOV- začína nezabudnuteľnou jazdou špeciálne upraveným ratrakom- Tatrakom, pokračuje prekrásnymi výhľadmi na horskú nočnú scenériu Tatier a zážitkovým 6 - chodovým menu v štýlovej Reštaurácií Von Roll.

Kde sa ubytovať v Nízkych Tatrách? Výnimočnú polohu priamo pod lyžiarskymi svahmi Hotel Grand Jasná**** a hotel Pošta****, Hotel Tri Studničky – adult friendly pre dospelých alebo Chalets Jasná Collection v Jasnej.

Kam za teplom aj v zime? Leto v zime - leto v každom počasí! Najväčší vodný svet Aquaparku Tatralandia v Liptovskom Mikuláši očarí tropickou klímou a prekvapí dokonca aj morskou vodou v Tropical Paradise. Za vyskúšanie stojí aj umelé vlnobitie, saunové rituály a tradičné wellnes & spa vo vodnom parku Bešeňová.

Chalets Jasná Collection Chalets Jasná Collection (zdroj: Marek Hajkovský)

Prevádzková doba

denne: 8.30 – 16.00 h; večerné lyžovanie: 18.00 – 21.00 h

infolinka, Klientské centrum Biela Púť: +421 907 88 66 44

infolinka, Klientské centrum Srdiečko: +421 911 85 63 91

e-mail: info@jasna.sk

Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV

Ako to v skutočnosti je na Slovensku s týmito zariadeniami? Sú legálne? Uznávajú ich poisťovne? Popátral som a odpovede sú tu:

Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV

Ako na daň z príjmu z predaja nehnuteľnosti?

Bližšie informácie týkajúce sa daňového priznania a jeho odkladu na 30. jún 2020, z dôvodu pandémie, nájdete v tomto článku.

Ako postupovať pri dani z príjmu z prenájmu nehnuteľností?

Prenajali ste v roku 2019 nehnuteľnosť? Kedy podať daňové priznanie vzhľadom na momentálnu situáciu ohľadom pandémie koronavírusu?