Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Súťaž Zdravá firma roka pozná víťazov 10. ročníka

Spoločnosti, ktoré sa starajú o zdravie svojich zamestnancov boli odmenené.

Nadštandardná zdravotná starostlivosť, relaxačné zóny, ergonómia pracovného prostredia, rôzne športové aktivity, voľno na regeneráciu či vyvážená strava. To sú len niektoré z výhod, ktoré moderné firmy poskytujú pre svojich zamestnancov. Union zdravotná poisťovňa vyhlasuje pravidelne už od roku 2010 súťaž Zdravá firma roka. Víťazom jubilejného desiateho ročníka tejto súťaže sa v kategórii nevýrobných firiem stala spoločnosť Slovak Telekom a v kategórii výrobných firiem sa víťazom stal Volkswagen Slovakia. Medzi malými firmami do 50 zamestnancov vyhrala tento rok spoločnosť Central and Eastern Europe.

„Je to to už neuveriteľných desať rokov, čo sme v Union zdravotnej poisťovni prišli s Iniciatívou za zdravšie Slovensko. Naším cieľom a poslaním ako zdravotnej poisťovne bolo pokúsiť sa motivovať firmy, aby sa začali starať, prípadne aby sa lepšie starali o zdravie svojich zamestnancov. Dnes – po desiatich rokoch od prvého ročníka súťaže Zdravá firma roka – môžem s radosťou konštatovať, že sa nám tento cieľ podarilo naplniť a firmy sa o svojich zamestnancov starajú čoraz lepšie, pretože zamestnanci sú to najcennejšie pre každú úspešnú firmu,“ povedala členka Predstavenstva Union zdravotnej poisťovne Elena Májeková. Ako doplnila, v ďalších ročníkoch súťaže Zdravá firma roka pribudnú mnohé novinky.

Do jubilejného 10. ročníka súťaže Zdravá firma roka 2019 sa zapojilo rekordných 67 firiem z celého Slovenska.„Som rád, že počet firiem, ktoré sa snažia čo najlepšie starať o zamestnancov, stále rastie. Veľmi ma teší, že Union zdravotná poisťovňa už desať rokov úspešne motivuje zamestnávateľov k lepšej starostlivosti o zdravie svojich zamestnancov,“ uviedol Pavol Chovan, riaditeľ úseku získavania klientov Union zdravotnej poisťovne.

Niekoľko príkladov aktivít vo víťazných spoločnostiach:

V kategórii nevýrobných firiem vyhrala spoločnosť Slovak Telekom, ktorá podporuje zdravý životný štýl svojich zamestnancov napríklad organizovaním dní zdravia, rôznymi prednáškami, vitamínovými balíčkami, športovými aktivitami a podobne. Zamestnanci majú možnosť využívať ergonomické pracovné prostredie a relaxačné miestnosti.

Víťaz v kategórii výrobných firiem Volkswagen Slovakia preventívnym programom podporuje svojich zamestnancov v zdravšom životnom štýle, organizuje workshopy zdravej výživy a ponúka široké možnosti športových aktivít.

Medzi malými firmami zvíťazila firma Aon Central and Eastern Europe, ktorá zamestnancom dáva napríklad fľaše na podporu pitného režimu, smart hodinky či organizuje adrenalínové teambuildingy.

Výsledky súťaže Zdravá firma roka 2019

NEVÝROBNÉ FIRMY
1. Slovak Telekom, a.s.
2. IBM International Services Centre s.r.o.
3. MONDELEZ EUROPEAN BUSINESS SERVICES CENTRE S. R. O.

VÝROBNÉ FIRMY
1. VOLKSWAGEN SLOVAKIA, A.S.
2. MIBA STEELTEC S.R.O.
3. I.D.C. HOLDING, A.S.

MALÉ FIRMY
1. Aon Central and Eastern Europe
2. YMS, a.s.
3. KAMI PROFIT, s.r.o.

Ak aj vaša spoločnosť poskytuje svojim zamestnancom zdravotné benefity, tak neváhajte a prihláste ju do 11. ročníka. Viac informácií nájdete na www.zfr.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie

Vzdelávanie je rozdelené na dve časti, a to samoštúdium a webináre.

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.