Metropolitná univerzita Praha

Metropolitná univerzita PrahaMetropolitná univerzita Praha (Zdroj: Archív univerzity)

Metropolitná univerzita Praha (MUP) má ako jedna z malého množstva súkromných vysokých škôl v Českej republike štatút univerzity. To znamená, že okrem štúdia v bakalárskych a magisterských programoch ponúka rigorózne konanie a doktorské štúdium. Svoje dvere otvorila prvým študentom v roku 2001. Za viac než 20 rokov svojho pôsobenia, má škola skoro 18 000 absolventov bakalárskych, magisterských a doktorandských programov.

KONTAKT:
Metropolitní univerzita Praha, o.p.s.
Dubečská 900/10, 100 00 Praha 10 – Strašnice
e-mail: info@mup.cz
www.mup.cz

ŠTUDIJNÉ PROGRAMY:

BAKALÁRSKE ŠTÚDIUM (Bc.)

• Anglophone Studie (štúdium v anglickom jazyku)
  • Cestovný ruch
  • Finančný manažment
  • Humanitné štúdia
  • International Business (štúdium v anglickom jazyku)
  • International Relations - Asian Studies
  • International Relations - European Studies
  • Medzinárodný obchod
  • Medzinárodné vzťahy - Ázijské štúdia
  • Medzinárodné vzťahy - Európske štúdia
  • Verejná správa

MAGISTERSKÉ ŠTÚDIUM (Mgr. / Ing.)

• Anglophone Studies (štúdium v anglickom jazyku)
  • Ázijské štúdia
  • Cestovný ruch
  • Európske štúdia a verejná správa
  • International Relations and European Studies
  • Medzinárodné vzťahy a európske štúdia
  • Politológia
  • Regional Studies and International Business
    (štúdium v anglickom jazyku)
  • Regionálne štúdia a medzinárodný obchod

DOKTORANDSKÉ ŠTÚDIUM (Ph.D.); RIGORÓZNE KONANIE (PhDr.)

• International Relations and European Studies
  • Medzinárodné vzťahy a európske štúdia
  • Politológia

PRIJÍMACIE KONANIE:

Prijímacie skúšky prebiehajú formou online testu z angličtiny
kontinuálne v období od 2. 1. 2024 do 31. 10. 2024 a to:
a) do všetkých bakalárskych študijných programov v prezenčnej forme štúdia,
b) do bakalárskych študijných programov vyučovaných v angličtine v kombinovanej forme štúdia (Anglophone Studies),
c) do magisterských študijných programov v prezenčnej a kombinovanej forme štúdia vyučovaných v angličtine.

Do bakalárskych študijných programov v kombinovanej forme štúdia vyučovaných v češtine a do všetkých magisterských študijných programov vyučovaných v češtine sú uchádzači prijímaní bez prijímacích skúšok.

PRIJÍMAČKY NA NEČISTO:

Pokiaľ si chcete najprv skúsiť prijímacie skúšky nanečisto a zistiť, ako ste na tom s vedomosťami, stačí navštíviť vzorovetesty.mup.cz.

DNI OTVORENÝCH DVERÍ:

Dni otvorených dverí sa konajú každý mesiac od januára do septembra. Viac informácií nájdete na www.mup.cz

ŠTÚDIUM V ČESKOM A ANGLICKOM JAZYKU

Študenti si na MUP môžu okrem študijných programov v českom jazyku vybrať aj študijné programy, na ktorých prebieha štúdium výhradne v anglickom jazyku.

Jedná sa o odbory Anglophone Studies, International Relations - Asian Studies, International Relations - European Studies, International Business, Regional Studies and International Business.

ZAHRANIČNÁ SPOLUPRÁCA

Metropolitná univerzita Praha je vyhľadávaným akademickým a študentským centrom pre študentov z celého sveta. Práve medzinárodný rozmer ju vyzdvihol na neoficiálne prvé miesto medzi súkromnými vysokými školami.

SkryťVypnúť reklamu

Tomu nasvedčuje aj fakt neustáleho rastu počtu partnerských univerzít, študentov z viacej ako 70 štátov sveta, rozvinutý program Erasmus+, ponuka zahraničných stáží pre absolventov a v neposlednej miere tiež Double Degree programy, ktoré umožňujú študentom vzdelávať sa rok na partnerskej zahraničnej univerzite a následne po ukončení štúdia získať diplom na oboch univerzitách.

VEDA A VÝSKUM

Okrem vysokého štandardu akademickej výučby je MUP medzi súkromnými školami na špičke tiež v oblasti vedy a výskumu. Univerzitné vedecké centrá spoločne s katedrami pracujú na realizácii veľkého množstva sprievodných programov určených pro študentov a širokú verejnosť. Ide hlavne o medzinárodné konferencie alebo diskusie s významnými českými aj zahraničnými odborníkmi.

ŠKOLA BEZ BARIÉR

Vo svojej činnosti MUP nezabúda ani na svoju spoločenskú zodpovednosť. Od roku 2003 realizuje sociálny program Škola bez bariér pre študentov pohybovým ochorením, z toho dôvodu sú všetky budovy univerzity úplne bezbariérové.

Študenti programu Škola bez bariér naviac získavajú štipendium vo výške 90% školného.

PRAKTICKY ORIENTOVANÉ PROGRAMY

V týchto programoch dochádza k intenzívnejšiemu prepojeniu študentov s odbornou praxou.

Obsah štúdia je koncipovaný nielen na teoretické vedomosti, ale hlavne aby študenti získali praktické schopnosti potrebné k výkonu ich budúceho povolania.

U odborného študijného programu Cestovný ruch je v priebehu štúdia povinná 12 týždňová prax u vybraných profesionálnych partnerov MUP (vo firmách a organizáciách v oblasti cestovného ruchu).

SkryťVypnúť reklamu

Ďalšie študijné programy Finanční management a Medzinárodný obchod/ International Business kontaktuje študentov vo vzdelávacom procese so zástupcami významných národných a medzinárodných firiem. V týchto firmách môžu študenti absolvovať odbornú prax a prípadne získať aj trvalé uplatnenie.

V študijnom odbore Mediálne štúdia získavajú študenti nielen teoretické vedomosti, ale osvoja si technologické a realizačné postupy s technikou v audiovizuálnych štúdiách priamo v priestoroch MUP.

Hlavné správy zo Sme.sk

Marketér Pavol Minár.

Pavol Minár hovorí o kampaniach.

Americké systémy protivzdušnej obrany Patriot (vľavo) a NASAMS.

Odchod talianskeho systému reálne neznamená veľkú zmenu.

Jaroslav Haščák.

Finančníka prvýkrát obvinili v novembri 2022.

TASR a 1 ďalší
Jakub Pavlús.

Niektorí kandidáti zamestnávajú našu myseľ, aby sme nekládli podstatnejšie otázky.

SkryťZatvoriť reklamu