Nedeľa, 29. marec, 2020 | Meniny má Miroslav

Začať investovať v mobile môžete konečne aj na Slovensku

Úroky sporiacich účtov sa blížia k nule a ľudia sa pýtajú bankárov, čo so sporením.

Začať investovať v mobile môžete konečne aj na Slovensku

Úroky sporiacich účtov sa blížia k nule a ľudia sa bankárov preto často pýtajú, čo so sporením. Ako zarobiť viac.

„Riešením, vhodným takmer pre každého, je investičné sporenie do fondov,“ odporúča Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne. „Je totiž dostupné už od 20 eur mesačne. A aby to bolo čo najjednoduchšie, ako prvá slovenská banka sme spustili pohodlné investovanie z mobilu cez aplikáciu George.“ Nemusíte chodiť do pobočky ani spúšťať internet banking v počítači. Všetky dokumenty potrebné k investovaniu vybavíte a podpíšete s mobilom v ruke. Slovenská sporiteľňa tak predbehla všetky slovenské banky – kamenné aj tie online, ktoré si zakladajú na poskytovaní služieb cez internet.

Možnosti budú pribúdať

Aktuálne sa cez Georgea dá sporiť do vlastných fondov, no ďalšie možnosti investovania sa budú rýchlo rozširovať napríklad o akcie, dlhopisy, fondy iných správcovských spoločností či investičné certifikáty. „Prostredníctvom Georgea si v priebehu tohto roka budete vedieť kúpiť prakticky akýkoľvek cenný papier obchodovateľný na svetových burzách,“ približuje nasledujúce mesiace Zdeněk Románek.

Skutočne mobilná banka

To, že Slovenská sporiteľňa umožnila investovať čisto cez mobil ako prvá, nie je náhoda. Užitočné digitálne inovácie totiž prináša dlhodobo. Ako jedna z mála bánk umožňuje aj ľuďom, ktorí nie sú jej klientmi, si cez mobil vybaviť spot úver či otvoriť bežný účet. Online si dokonca vybavíte aj hypotéku, ktorú do banky stačí prísť už len podpísať. Sporiteľňa je lídrom aj v platbách mobilom. V úplne prvej vlne spustila Google Pay aj Apple Pay a dlho bola jedinou veľkou bankou, ktorá klientom ponúkala obe tieto najobľúbenejšie platformy. Okrem nich ponúka aj ďalšie – Garmin Pay či FitBit Pay. No a jej George je s počtom viac ako pol milióna používateľov najobľúbenejšou bankovou aplikáciou na Slovensku.

Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV

Ako to v skutočnosti je na Slovensku s týmito zariadeniami? Sú legálne? Uznávajú ich poisťovne? Popátral som a odpovede sú tu:

Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV

Ako na daň z príjmu z predaja nehnuteľnosti?

Bližšie informácie týkajúce sa daňového priznania a jeho odkladu na 30. jún 2020, z dôvodu pandémie, nájdete v tomto článku.

Ako postupovať pri dani z príjmu z prenájmu nehnuteľností?

Prenajali ste v roku 2019 nehnuteľnosť? Kedy podať daňové priznanie vzhľadom na momentálnu situáciu ohľadom pandémie koronavírusu?