Pondelok, 30. marec, 2020 | Meniny má Vieroslava

Rolls Royce medzi motorkami prichádza do Bratislavy

Britská legenda, ktorá uzrela svetlo sveta v roku 1919, púta pozornosť aj dnes.

(Zdroj: Shutterstock)

Dobrú povesť si získali precíznym spracovaním, neodškriepiteľnou kvalitou a jedinečným dizajnom. Motorky legendárnej britskej značky Brough Superior, ktorú v roku 1919 založil George Brough po odchode z firmy svojho otca, si vo svojej dobe právom vyslúžili prezývku „Rolls Royce medzi motorkami“. Niet sa čo čudovať – boli výkonnejšie, lepšie spracované a rýchlejšie, než akákoľvek iná motorka vyrobená v tej dobe. Za svoje prednosti vďačili neobvykle precíznej montáži. S cieľom čo najviac eliminovať nepresnosti bol každý motocykel zostavený dvakrát – najprv „nanečisto“, aby sa jednotlivé diely navzájom prispôsobili a upravili. Potom bola motorka rozobraná a jej diely prešli ďalšou povrchovou úpravou. Vo finálnej fáze mohla byť motorka zostavená bez akýchkoľvek ďalších úprav, ktoré by mohli viesť k poškodeniu súčiastok.

Hoci bola výroba ukončená v roku 1940, pred niekoľkými rokmi sa táto legendárna značka opäť objavila na scéne a už onedlho si jej aktuálne kúsky, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo je na trhu, môžete prezrieť úplne zblízka aj v Bratislave.

Na výstavu Motocykel v bratislavskej Inchebe, ktorá sa uskutoční od 12. do 15. marca, sa podarilo dostať až dva exkluzívne modely. Prvým z nich je Anniversary, ktorý sa zrodil pri príležitosti stého výročia značky v limitovanom počte sto kusov. Ako ďalší spoznajú návštevníci motorkársky klenot v podobe modelu Pendine Sand Racer. Oba budú živým dôkazom, že značka v ničom nezostala dlžná svojmu pôvodnému označeniu.

Na Slovensku si budete môcť tieto motorkárske skvosty prezrieť jedine na tejto výstave, a to v sekcii Customs of Slovakia, ktorá ukáže aj motocykle vyrobené a upravené podľa predstáv ich majiteľov.

Výstava Motocykel zároveň ponúkne bohaté zastúpenie ďalších svetových moto-značiek, výstavné premiéry a množstvo ďalších noviniek tejto sezóny, popri ktorých opäť zažijú svoju „chvíľku slávy“ aj unikátne historické motocykle. Všetko doplní skvelý program plný adrenalínu s kaskadérskymi vystúpeniami českého stuntridera Adama Peschla a jeho tímu. Nebude chýbať možnosť otestovať si jazdu nielen na elektrických skútroch, ale aj elektrobicykloch a e-kolobežkách. O skvelú zábavu sa postará aj voľba motocyklovej krásky roka v súťaži Miss Motocykel. Tí odvážnejší návštevníci budú môcť pre zmenu využiť služby tatéra.

Výstava Motocykel privíta nielen profesionálnych či rekreačných jazdcov, ale aj všetkých, ktorí o kúpe motorky len uvažujú, alebo sa na ne radi pozerajú. Spoločne s výstavou Motocykel sa v Inchebe v dňoch 12. – 15. marca 2020 uskutoční aj výstava lodí Boat Show.

Bude dobre!

Firmy a dokonca aj jednotlivci sa zomkli, aby si navzájom pomohli prekonať toto neľahké obdobie.

V pôrodnici v Šaci sa rodí stále viac detí

V pôrodnici Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, sa v tomto roku narodilo už 436 bábätiek.

Chic, fully-equipped offices in prime Bratislava locations

Book a tour of these trendy offices in Eurovea or Zuckermandel and enjoy a FREE 2 HOURS in our meeting rooms.