Streda, 1. apríl, 2020 | Meniny má Hugo

Jarné prázdniny za dverami: Ešte jedna lyžovačka, prosím

Zaujímavé tipy nielen pre prázdninujúcich.

Aj keď nadchádzajúce prázdniny v názve nesú slovo ‘jarné’, do oficiálnej jari nám ešte predsa len ostáva pretočiť pár strán v kalendári. Jarné prázdniny sú tradične jednou z posledných možností naplno si užiť zimné radovánky. Preplnené slovenské veľhory však nevyhnutne nemusia byť vašou jedinou možnosťou.

Lyžiarsky autobus na Plejsy aj s exkluzívnou zľavou na skipass

Tatry nechajte tým, ktorí sa radia tlačia a čakajú, a vy si doprajte pokojnejšiu verziu lyžovačky, navyše, blízko Košíc. Skvelou možnosťou pre celé rodiny či partie lyžiarov je Prázdninový bus na Plejsy. Ten vás každý deň od nedele 1. marca až do soboty 7. marca (vrátane) odvezie z Košíc rovno pod zjazdovku v Plejsoch. Autobus odchádza z parkoviska pred Jumbo centrom vždy o 8:00, naspäť v Košiciach bude približne o 17:30.

Prázdninový bus na Plejsy odchádza z parkoviska pred Jumbo centrom každé ráno o 8:00. Pre cestujúcich je pripravená aj zľava na skipass.

Cestujúci z Prázdninového busu automaticky získajú nárok na 20-percentnú zľavu na skipass v Relax Center Plejsy v deň platnosti cestovného lístka. Ten si môžete zaobstarať za solídnych 4,90 € na osobu, a to dvoma spôsobmi. Buď osobne v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach, alebo cez internet na stránke vylety.kosiceregion.com, kde nájdete všetky potrebné informácie.

Prázdninový bus na Plejsy, ktorý je súčasťou kampane #ZIMUJEM v Košickom kraji, vám prinášajú Košický samosprávny kraj a Košice Región Turizmus.

Nepremeškajte poslednú jazdu Ľadového expresu – už túto sobotu

Ešte ste nestihli využiť mimoriadny turistický vlak Ľadový expres v jeho zimnom vydaní? Hneď na začiatku prázdnin (v sobotu 29. februára) na to máte poslednú príležitosť v tomto roku. Ľadový expres je jediným priamym železničným spojením medzi Košicami až Telgártom, určeným lyžiarom a všetkým nadšencom zimnej turistiky. A aj keď vlak nesie prívlastok mimoriadny, cena cestovného lístka nijako neprevyšuje bežné cestovné na tejto trase.

Ľadový expres vyráža z košickej železničnej stanice v sobotu 29. februára o 7:55.

Lyžiari majú na trase vlaku viacero stredísk, v ktorých určite nehrozí žiadna tlačenica. Navyše, iba cestujúci z Ľadového expresu v nich dostanú zľavy na skipassy. Viacero možností sa na juhu Slovenského raja ponúka aj milovníkom bežeckého lyžovania.

A čo turisti? Pre nich v tohtoročnej zimnej edícii Ľadového expresu pribudla mimoriadne atraktívna sprevádzaná zimná turistika, ktorej účastníci mieria každý týždeň na iné miesta. Túto sobotu bude cieľom túry Občasný prameň, zdatnejší turisti si však môžu vyliezť až na Havraniu skalu.

Viac informácií o Ľadovom exprese, ako aj cestovné lístky a zvýhodnené skipassy, získate v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 v Košiciach alebo na webe vylety.kosiceregion.com.

Zimnú edíciu ľadového expresu 2020 vám prinášajú Košický samosprávny kraj, Košice Región Turizmus a Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.

Garancia účtov zadarmo a milión eur na boj s koronavírusom

Najväčšia banka prijíma vzhľadom na aktuálnu situáciu mimoriadne opatrenia.

Vláda biznismenov: Ako podnikali Matovič, Kollár, Sulík a ďalší?

Biznisový magazín INDEX nájdete už dnes vložený v denníku SME.

Daj ľuďom voľnú ruku a prinesie to želané ovocie

Pod jeho vedením firma začala dbať na work-life balance svojich zamestnancov. Ladislav Gajdoschík, riaditeľ poisťovne Groupama.