Pondelok, 30. marec, 2020 | Meniny má Vieroslava

Cesta na sever Talianska je nateraz riziková, zvážte ju

Severné regióny Talianska sú obľúbenými destináciami pre mnohých Slovákov, ktorí radi lyžujú v Dolomitoch.

Talianske Alpy každoročne privítajú tisícky nadšených lyžiarov. Tento rok je však situácia v súvislosti s rozširujúcim sa koronavírusom výnimočná. Z Talianska prichádzajú negatívne správy o rastúcom počte nakazených ľudí a karanténe, ktorá zasiahla práve regióny na severe krajiny.

V tejto súvislosti už reagovalo aj Ministerstvo zahraničných vecí SR, ktoré upozorňuje občanov na výskyt nebezpečného vírusu.„Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt koronavírusu COVID-19 v severných regiónoch Talianskej republiky v Lombardsku, Benátsku a v regióne Lazio. Vírus sa prejavuje kašľom, zvýšenou teplotou a dýchacími problémami s možnosťou smrteľných následkov. Je prenosný z človeka na človeka. Vzhľadom na závažnosť ochorenia boli prijaté opatrenia na zabránenie jeho šíreniu. Zároveň boli prijaté prísnejšie hygienické a preventívne opatrenia, preto je pri cestovaní do Talianskej republiky potrebné očakávať zvýšenú kontrolu zdravotného stavu pasažierov prichádzajúcich do krajiny,“ upozorňuje rezort zahraničných vecí.

V rovnakom duchu reaguje aj Úrad verejného zdravotníctva SR.„Vzhľadom na súčasnú celosvetovú migráciu ľudí a spôsob prenosu infekcie (kvapôčková infekcia, vzdušná cesta) môže byť rizikové každé cestovanie do zasiahnutých oblastí. Preto treba zvážiť nevyhnutnosť cestovania,“ informuje hovorkyňa Úradu, Daša Račková .

Zdravie je prvoradé

Poisťovňa Groupama zaznamenala dopyt od klientov, ktorí zvažujú, či ísť na dlhodobo plánovanú lyžovačku do Talianska. „Ozvali sa nám klienti, ktorí majú naplánované a už aj zakúpené lyžiarske pobyty s tým, že sa pýtajú na naše odporúčanie. Klientom radíme, aby cestovanie v tomto období zvážili. Cestovné poistenie samozrejme kryje liečebné náklady, ošetrenie, či hospitalizáciu v zahraničí. V prípade potreby samozrejme aj náklady na nečerpané ubytovacie služby, ktoré môžu vzniknúť z dôvodu predčasného návratu,“ vysvetľuje hovorca poisťovne, Ivan Bobošík.

Bude dobre!

Firmy a dokonca aj jednotlivci sa zomkli, aby si navzájom pomohli prekonať toto neľahké obdobie.

V pôrodnici v Šaci sa rodí stále viac detí

V pôrodnici Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, sa v tomto roku narodilo už 436 bábätiek.

Chic, fully-equipped offices in prime Bratislava locations

Book a tour of these trendy offices in Eurovea or Zuckermandel and enjoy a FREE 2 HOURS in our meeting rooms.