Nedeľa, 5. apríl, 2020 | Meniny má Miroslava

Cesta na sever Talianska je nateraz riziková, zvážte ju

Severné regióny Talianska sú obľúbenými destináciami pre mnohých Slovákov, ktorí radi lyžujú v Dolomitoch.

Talianske Alpy každoročne privítajú tisícky nadšených lyžiarov. Tento rok je však situácia v súvislosti s rozširujúcim sa koronavírusom výnimočná. Z Talianska prichádzajú negatívne správy o rastúcom počte nakazených ľudí a karanténe, ktorá zasiahla práve regióny na severe krajiny.

V tejto súvislosti už reagovalo aj Ministerstvo zahraničných vecí SR, ktoré upozorňuje občanov na výskyt nebezpečného vírusu.„Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt koronavírusu COVID-19 v severných regiónoch Talianskej republiky v Lombardsku, Benátsku a v regióne Lazio. Vírus sa prejavuje kašľom, zvýšenou teplotou a dýchacími problémami s možnosťou smrteľných následkov. Je prenosný z človeka na človeka. Vzhľadom na závažnosť ochorenia boli prijaté opatrenia na zabránenie jeho šíreniu. Zároveň boli prijaté prísnejšie hygienické a preventívne opatrenia, preto je pri cestovaní do Talianskej republiky potrebné očakávať zvýšenú kontrolu zdravotného stavu pasažierov prichádzajúcich do krajiny,“ upozorňuje rezort zahraničných vecí.

V rovnakom duchu reaguje aj Úrad verejného zdravotníctva SR.„Vzhľadom na súčasnú celosvetovú migráciu ľudí a spôsob prenosu infekcie (kvapôčková infekcia, vzdušná cesta) môže byť rizikové každé cestovanie do zasiahnutých oblastí. Preto treba zvážiť nevyhnutnosť cestovania,“ informuje hovorkyňa Úradu, Daša Račková .

Zdravie je prvoradé

Poisťovňa Groupama zaznamenala dopyt od klientov, ktorí zvažujú, či ísť na dlhodobo plánovanú lyžovačku do Talianska. „Ozvali sa nám klienti, ktorí majú naplánované a už aj zakúpené lyžiarske pobyty s tým, že sa pýtajú na naše odporúčanie. Klientom radíme, aby cestovanie v tomto období zvážili. Cestovné poistenie samozrejme kryje liečebné náklady, ošetrenie, či hospitalizáciu v zahraničí. V prípade potreby samozrejme aj náklady na nečerpané ubytovacie služby, ktoré môžu vzniknúť z dôvodu predčasného návratu,“ vysvetľuje hovorca poisťovne, Ivan Bobošík.

Vo VÚB si odložíte splátky až na 9 mesiacov

Spolu si poradíme!

Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...

Trápia vás bolesti a ťažoba žalúdka? Nafukuje vás, páli záha a cítite sa po jedle ospalý? Máte reflux? Pomoc je jednoduchá...

Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání

MiVue J85 získala upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Pavel Soukup namluvil hlášky upozornění na nehody i radary!

Autokamera Mio MiVue J85 wifi 2.5k