Nedeľa, 29. marec, 2020 | Meniny má Miroslav

Jarné upratovanie s KOSITom

Spoločnosť KOSIT oslovila zástupcov mestských častí s ponukou spolupráce na najväčšej dobrovoľníckej akcii v našom meste.

Spoločnosť KOSIT aj v tomto roku oslovila zástupcov všetkých mestských častí s ponukou spolupráce na najväčšej dobrovoľníckej akcii v našom meste.

„Veľmi nás teší, že obyvateľov Košíc, ktorým záleží na čistote mesta a neváhajú sa vlastným pričinením zapojiť do veľkého upratovania vo svojej mestskej časti, každým rokom pribúda. Je vidieť, že nám kvalita prostredia v ktorom žijeme nie je ľahostajná. Túto myšlienku radi podporíme a preto vyhlasujeme Jarné upratovanie s KOSITom, povedal generálny riaditeľ Ing. Marián Christenko.

Aktivity tretieho ročníka jarného upratovania podporí spoločnosť KOSIT sumou až 11 000 €. Každá mestská časť má možnosť prejaviť záujem o príspevok vo výške 500 € na materiálno - technické zabezpečenie. „V hodnote daru poskytne naša spoločnosť každej mestskej časti prenájom veľkokapacitného kontajnera, rukavice i vrecia na vyzbieraný odpad a následnú prepravu a zneškodnenie odpadu. Rozumieme, že úspech tejto akcie záleží výhradne na vôli a ochote dobrovoľníkov a sme pripravení podporiť organizáciu v jednotlivých mestských častiach i komunikačne. V súvislosti s jarným upratovaním vyhlasujeme súťaž, kde hlavnú výhru predstavuje poukaz na dovolenku vo výške 1000 € a tiež menšie výhry pre ďalších súťažiacich. Všetky detaily k súťaži nájdu obyvatelia na našom webe i facebooku.” upresňuje Christenko.

Podmienkou zapojenia do akcie Jarné upratovanie s KOSITom je, aby svoj záujem jednotlivé mestské časti prejavili do 2.marca 2020 a dobrovoľnícka aktivita vo vytipovaných lokalitách prebehla pred nástupom sviatkov jari, do 8.apríla.

Ak ste aj vy srdcom dobrovoľník a nedáte si ujsť ten skvelý pocit z pohľadu na čisté okolie, prihláste sa na miestnom úrade vašej mestskej časti. Dovolenková tisícka od KOSITu za jedinú fotku môže byť i vaša!

Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV

Ako to v skutočnosti je na Slovensku s týmito zariadeniami? Sú legálne? Uznávajú ich poisťovne? Popátral som a odpovede sú tu:

Pravda o kamerách do auta - reportáž serveru Volant.TV

Ako na daň z príjmu z predaja nehnuteľnosti?

Bližšie informácie týkajúce sa daňového priznania a jeho odkladu na 30. jún 2020, z dôvodu pandémie, nájdete v tomto článku.

Ako postupovať pri dani z príjmu z prenájmu nehnuteľností?

Prenajali ste v roku 2019 nehnuteľnosť? Kedy podať daňové priznanie vzhľadom na momentálnu situáciu ohľadom pandémie koronavírusu?