Pondelok, 6. apríl, 2020 | Meniny má Irena

Značka Mio ako kľúčový hráč - navýšila predaje autokamier o 44 %

Oproti Q22019 v prodejích rostla dokonce o 96 %; na trhu autokamer se ustálila jen hrstka hlavních hráčů - vč. značky Mio.

Značka Mio ako kľúčový hráč - navýšila predaje autokamier o 44 %Značka Mio ako kľúčový hráč - navýšila predaje autokamier o 44 % (Zdroj: MIOkamery.SK)

Mio, přední světový dodavatel bezpečnostních kamer do vozů a přenosných navigačních zařízení navýšila meziročně prodeje na trhu autokamer o 44 %, tedy za dvanáctiměsíční období (9-2018 až 10-2019) se počet prodaných autokamer zvýšil téměř o polovinu. I přes celkově rostoucí trh autokamer si tak Mio na rozdíl od jiných značek udržela klíčové postavení na trhu a etablovala se mezi prémiovými i kvalitními cenově dostupnými palubními kamerami.

Ve třetím čtvrtletí roku 2019 dosáhlo Mio nárůstu v počtu prodaných zařízení dokonce o 96 % oproti druhému čtvrtletí 2019. Za dvanáctiměsíční období (září 2018 až říjen 2019) se počet prodaných kamer zvýšil o 44 %.

Trh autokamer v ČR narostl o 49 % ve srovnání Q3 2018 a Q3 2019
Ve třetím čtvrtletí letošního roku bylo v České republice celkově prodáno 22 tisíc videorekordérů do aut, což znamená ve srovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 49 %. V období od října 2018 do konce září 2019 bylo v naší zemi prodáno 125 000 kusů těchto zařízení. Na tomto trhu tedy značka Mio, jako jeden z lídrů na trhu kamer do aut, zaznamenala výrazný nárůst prodejů z hlediska množství prodaných kusů, ale i celkové fakturované hodnoty, zejména díky o něco dražším, prémiovým autokamerám.

Načítavám video...

„Potvrzuje to naši strategii zaměřovat se především na prémiový segment, tedy vybavenější a nadstandardně kvalitně zpracované palubní kamery,“ říká Mariusz Manowski, Country manažer CEE ve společnosti MiTAC (značka Mio). „Povědomí zákazníků o autokamerách Mio rovněž neustále roste a cena přestává být jediným kritériem pro výběr zařízení, zejména poté, co si vyzkoušeli, že levné autokamery nejsou dlouhodobým řešením. Pro ně pak naše Mio kamery mají nejlepší poměr cena a kvalita,“ dodal Mariusz Manowski.

Načítavám video...

Mio jako první v Evropě přišlo i s motokamerami
Značka Mio na českém a slovenském trhu má přes třicet autokamer a každý rok uvádí několik technologicky pokročilých novinek. Mezi posledními byla 2.5k QHD autokamera Mio MiVue 798 WIFI, Mio MiVue C570 (Sony Starvis, reálný 150° úhel záběru) nebo Mio MiVue 826 WIFI (60 fps, Mio Night Vision). Letos debutovala rovněž s duálními kamerami pro motocyklisty (MiVue M760D) a společnost Mio se tak stala první společností v Evropě, která takové produkty nabízí.

Načítavám video...

„Mio také stanovuje nové technologické standardy na trhu kamer do auta, o čemž svědčí proprietární technologie Mio Night Vision. Díky použití vhodných komponent a kombinaci parametrů kamery zaznamenávají vynikající obraz i za velmi špatných světelných podmínek,“ říká Martin Dobeš, Country Manager značky Mio pro Českou a Slovenskou republiku.

Prodeje autokamer Mio rostou v celém CEE regionu
Značka Mio na trhu autokamer neroste pouze v České republice a na Slovensku, ale také v Polsku (27 %), dvojnásobný nárust zaznamenala v Maďarsku a velký potenciál pro rozvoj vidí v Turecku, kde se před časem začal trh s kamerami intenzivně rozvíjet.

Mio nezapomíná ani na segment cenově dostupnějších „černých skřínek“ do auta. Navzdory velmi agresivní cenové konkurenci některých „B“ značek navyšuje Mio postupně svůj podíl i v tomto segmentu trhu.

Mio Česká republika a Slovensko www.MIOkamery.sk www.MIOnavigacie.sk

Pri kúpe klimatizácie sa oplatí poznať aj druhý názor

Ak ste si už nechali vypracovať jednu ponuku, využite možnosť získať aj druhý názor od odborníkov. Jednoducho, online a zadarmo.

V centre Košíc vyrastá eco-friendly biznis centrum

Splachuje sa podzemnou vodou, vzduch filtrujú a merajú jeho kvalitu.

Vo VÚB si odložíte splátky až na 9 mesiacov

Spolu si poradíme!